Stagevergoeding ligt hoog in ICT-sector

De ict-sector betaalt hoge stagevergoedingen aan stagiairs. Dit blijkt uit onderzoek van de online stagebemiddelaar Stageplaza.nl onder 1476 hbo-stagiairs.

Uit onderzoek van Stageplaza.nl blijkt dat de gemiddelde stagevergoeding voor hbo-stagiairs van 275 euro is gestegen naar 303 euro bruto per maand. Vooral in de ict-sector betalen bedrijven hoge stagevergoedingen.

Tevreden

In tegenstelling tot andere branches, liepen sommige stagevergoedingen in de ict-branche op tot 1500 euro bruto per maand. Stageplaze.nl wijt de hoge vergoedingen aan het tekort aan personeel in de ict-sector.

In vergelijking met vorig jaar zijn de ondervraagde stagiairs een stukje positiever over de stagevergoeding. Meer dan de helft van de  ondervraagden geeft aan tevreden te zijn met de stagevergoeding die zij ontvangen, 39 procent is ontevreden. Vorige jaar gaf 42 procent van de respondenten aan ontevreden te zijn met de stagevergoeding.

Veel vraag

 Werkgevers willen in deze tijd juist meer gebruik maken van stagiairs. Uit een belrondje van Computable bleek eerder al dat de stagiair een goede vervanging is voor duur personeel. Gemiddeld is per werkgever een halve ict-stagiair beschikbaar.

Experts gezocht?

Weet jij alles over hoe mensen hun loopbaan zouden moeten plannen en heb jij een link met ict? Geef jij carrièreadviezen? Meld je dan nu als Loopbaanexpert bij Computable aan! Stuur een e-mail met jouw gegevens en een korte toelichting naar loopbaan@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed nieuws. ;)

Het is stageplaza.nl trouwens. Voor de 39 procent die ontevreden is: ben nou maar blij dat je uberhaupt een vergoeding krijgt; die krijgt ook lang niet iedereen!

Die vergoeding mag ook wel, zij maken dikke centen op die HBO'ers!

Helemaal mee eens, zolang een bedrijf geld verdient aan het werk dat de stagiair doet.

Je moet ook wel een goede stagevergoeding ontvangen met de bezuinigingen die er geweest zijn de laatste 20 jaar. Het lijkt me normaal dat een student daarover even stevig onderhandelt. Dus studenten, laat je goed informeren, en wees niet bang te overvragen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-14T15:31:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.