Banometer: Vraag neemt gestaag toe

Gedurende de afgelopen feestdagen zakte de vraag naar nieuwe medewerkers zoals gebruikelijk fors in. In de tweede week van januari kwam het aantal vacatures in landelijke dag- en vakbladen weer terug tot net boven de 150 stuks.

Opvallend is dat de vraag naar (adjuct) directeur automatisering in de laatste week van 2008 zelfs licht toenam , van 12 naar 13, om een week later terug te zakken tot 9 vacatures. In week twee van 2009 nam de vraag zelfs verder af tot 8 vacatures.

De meeste andere functies zien echter na de dieptepunten in week 52 en week 1 de vraag weer gestaag toenemen. Positieve uitschieters zijn te vinden bij functies in de hoek van applicatie-ontwikkeling. De grootste vraag gaat in week 2 uit naar applicatie-programmeur/analist (22 vacatures) en hoofd applicatiebeheer (21 vacatures).

Hoofd automatisering en manager/hoofd infrastructuur lijken echter uit de gratie te zijn. Voor deze functies , die in de eerste week van 2009nog goed waren voor respectievelijk 3 en 2 vacatures blijkt in week 2 geen enkele vacature te zijn gesignaleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-20T09:50:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.