TV-spot Logica is geen wervingscampagne

De Logica-spotjes op televisie en advertenties in bladen zijn niet bedoeld om nieuwe werknemers te werven. De campagne moet de dienstverlener bekend maken bij ict-managers. Het imago van Logica liep deuken op door een aantal mislukte projecten waardoor het bedrijf negatief in het nieuws kwam.

De nieuwe reclamecampagne van ict-dienstverlener Logica hoeft geen nieuwe werknemers op te leveren, maar moet het bedrijf bekend maken bij ict-managers. "De mensen die reageren zijn welkom, maar dat is niet de insteek van de campagne", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De ict-dienstverlener startte onlangs een imagocampagne. Op televisie en in bladen verschijnen advertenties. In de televisiereclame is te zien hoe een groep mannen in pak op de Engelse weiden wordt toegesproken door een opperconsultant op een paard. De dienstverlener koos voor de setting gebaseerd op de film Braveheart. "We hebben hiervoor gekozen omdat we willen laten zien dat de mensen die bij Logica werken een winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen hebben", zegt de woordvoerder.

Alleen in Nederland

Het bedrijf wil niet bekendmaken wat de campagne kost. Vooralsnog draait de campange alleen in Nederland.

De dienstverlener kwam het afgelopen jaar negatief in het nieuws na een mislukt project bij het UWV. Het bedrijf is ook betrokken bij het vertraagde erp-project SPEER van het ministerie van Defensie. Bij het bedrijf verdwenen het afgelopen jaar honderd banen in Nederland. Dit waren alleen non-declarable functies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben ik de enige die dit een vage reclame vind? Net alsof het een slagveld is bij Logica? Als ik naar de reclame kijk lijkt het me verschrikkelijk om daar te werken?!

Mmm, wel toepasselijk. Bij het UWV is het wel een echt slagveld geworden...

Of willen ze juist uitbeelden dat met Logica werken gelijk is aan een soort oorlog ipv op gelijkwaardige voet SAMENwerken?

1 ding begrijp ik niet: waarom rennen al die Logicanen toch richting de afgrond? :-)

Binnen sommige onderdelen van Logica wordt de samenwerking met de klant inderdaad als een soort slag(veld) gezien.
En intern is de sfeer er ook zeker niet beter op geworden. Het is een verzameling individuen, zonder groepsgevoel en bedrijfstrots. Het gerotzooi in de organisatie, wisselende managers en een groot gebrek aan persoonlijke aandacht zijn daar debet aan. Geen wonder dat het verloop dan ook enorm is.
De eerste slag die Logica moet winnen is een interne, om weer een gezond en stevig bedrijf te worden. Pas dan zal dat ook naar buiten toe zijn uitwerking hebben.

Bij Logica wordt minstens 1* p jaar gereorganiseerd. Dat kan niet goed zijn voor de samenhang. Of hebben die Logica managers teveel tijd over, om zich continu met dat soort onzin bezig te houden? Misschien hebben ze teveel klanten en gaat het daar te goed....

Oh, ik dacht dat het een personeelsspot was met de boodschap "vergeet die leasebak maar; je moet in het vervolg lopen".

Precies! Daarom verlaagt Logica per omgaande alle tarieven met 20 procent. Zo, dat scheelt. Weg met de leasebakken.

Op de campagnewebsite staat na de menuoptie 'Lees meer'
meer info zoals "Wil je jouw carriere tot een succesverhaal maken", "Benieuwd welke rol jij kunt spelen" en "Collega's aan het woord". Volgens mij is het wel degelijk bedoeld om mensen te werven. Misschien hebben ze een vacaturestop en gebruiken ze het maar als imagocampagne.

Als ik de reacties lees moeten onderstaande logische conclusies evident zijn nl:

1. Het is NIET meer Logisch om Logica te kiezen voor ICT-projecten.
2. Het is niet Logisch om voor Logica te werken

Logisch toch?

jongens jongens toch.... deze campagne was bedoeld om het imago op te vijzelen... trap daar nu niet meteen weer een deuk in ;-)

Het imago moet zeker opgevijzeld worden. Door de hoge uitstroom blijven er niet veel capabele mensen over. Is het vreemd dat projecten uitlopen of mislukken ?

Veel uitmuntende CMG-collega's (de mensen met extra mentaliteit) zijn ondertussen al lang weg bij het bedrijf.

Waarom hebben ze al deze mensen laten gaan? Ze hebben allemaal een exit-gesprek gehad, komt die informatie niet bij het hogere management?

Jammer, want mijn eerste 9 jaren waren fantastisch!

Plus: was die fusie destijds ook niet aangekondigd als iets noodzakelijks, omdat CMG hun schuld niet meer kon dragen? Des te opmerkelijker om dan nu te constateren dat de totale schuldenlast van Logica alleen maar groter en groter wordt....

Maar inderdaad: alle goede mensen zijn al weg. Logica buit nu enkel nog maar schoolverlaters uit (laag salaris en hoog tarief).

Wat lopen jullie toch allemaal te zeuren; als je denkt dat het gras bij Atos, Ordina of waar dan ook groener is, ga dan alsjeblieft! Zo kunnen de mensen die wel trots zijn op het bedrijf waarvoor ze werken bouwen aan de toekomst!

Hahaha! Ik ben blij niet de enige te zijn die die reclame echt be-lache-lijk vindt. "Wij gaan met ze alle vechten en strijden en dat is spannend." Pleur toch even op zeg! Nou, ik ga er in elk geval nooit meer een CVtje naar toesturen. Dus als het geen wervingscampagne was: opzet gelukt!

Beste mensen, tijdens een vrijdamiddagsessie op de heide hebben we onder het genot van heel veel malt een grapje met onze board bedacht. Op het papier van onze PR-partner hebben we een waanzinnig melig voorstel voor een commercial geschreven en dat naar de board gefaxed. We hadden niet door dat de board op dat moment ook hun borreluurtje had en dat deze meteen hun goedkeuring zou geven.

Vervelend dat juist ik de maandag daarop gevraagd werd om de overspannen wraakzuchtige projectleider te paard te spelen. Als ik me nu zie na de Unox-reclame, dan voel ik me toch wel een Hans Worst.

Riddertje spelen deed ik toen ik 5 was. Mwahahahaha. Strijdend ten onder. Heb daar gewerkt maar die managers -1. Vinden zichzelf (en de secretaresses) belangrijker dan hun eigen mensen. Vind je het gek dat iedereen weg gaat.

@pmer, ik herken dat. Niet specifiek voor Logica, ik heb daar nooit gewerkt. Maar ik heb van sommige managers toch het idee gehad, dat ze technici en programmeurs maar 'stomme nerds' vonden, en inderdaad iedereen in het bedrijf, tot en met het meisje van office management belangrijker vonden dan de mensen die het echte werk deden.

Nou nou, die meisjes van het office management zijn wel het goud van Logica. Op hen kan je tenminste altijd rekenen. Secretariaat van Logica is top!
Dat kan je helaas van de rest niet zeggen....

De spot is bedoeld om naamsbekendheid te krijgen, lijkt me dat dat met zo'n controversieel spotje wel moet lukken, gezien de reacties op dit forum en ook 'in de wandelgangen'.
Het is tenminste wel iets origineels, en niet zoals de concullega's brallen over cliches als jong & dynamisch & proactief & professionele collega's & opleidingsmogelijkheden-gezever!

@Logica
Cliches als jong & dynamisch & proactief ???

Die spot is in wezen juist zo cliche als het maar zijn kan! Het heeft weer als thema: Wij gaan er 'met ze alluh' voor. Hoe cliche is dat? Zo cliche dat ze het in de middeleeuwen al deden dus.

Jammer dat het niet Dirk, maar je grote broer Bert de Vries is die te paard zijn collega's toespreekt....

Beste logica medewerkers... zoals u ziet geniet uw bedrijf de volledige negatieve aandacht, hier spreken mensen met jare lange ervaring. Tuurlijk zijn er uitzonderingen. Ook het cliche van gras en bij de buren is helemaal waar... bij de buren zal ook een wel een stukje gras weg te liggen rotten en dat vroeg of laat de media zal bereiken. Kleine nuance bij Logica is sprake van een vierkantekm tot biomest verteerd gras en waar elk groen grasprietje kort mag genieten van wat welverdiend zonlicht.

Logica is bereid slachtoffers te maken in de strijd... of het nu gaat om eigen mensen of klanten... en als het kwaad is geschied, nou dan doen we toch een prachtig spotje.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-20T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.