Kick Stokhuyzen: quizmaster, maar vooral IBM'er

Dinsdag 20 januari is Kick Stokhuyzen begraven. Hij overleed afgelopen maandag 12 januari op 78-jarige leeftijd. Stokhuyzen was een bekend quizmaster, maar wat menigeen niet weet is dat hij van 1966 tot 1987 in dienst was van IBM.

Kick Stokhuyzen kwam na een studie economie op 1 februari 1966 in dienst bij automatiseerder IBM. Hij was een talentvolle toneelspeler, maar gaf de voorkeur aan een 'gewone werkkring' bij IBM. Stokhuyzen bekleedde er verschillende functies in de verkoop en marketing, zoals sales representative, sales promotion manager en manager marketing educatie. Hij werkte in de verkoopdivisie voor grote computersystemen. Op 1 juni 1987 trad hij uit dienst bij IBM.

Van IBM kreeg hij alle vrijheid voor zijn presentatie-activiteiten op de nationale televisie, waar hij min of meer toevallig voor werd gevraagd. Zijn eerste programma is de studentenquiz Tweekamp voor de NCRV. De quizmaster wordt in de jaren 1970 het boegbeeld van deze omroep, met name vanwede de biologiequiz Ja Natuurlijk. Deze productie over dieren en planten trekt op het hoogtepunt maandelijks 3,5 miljoen kijkers.

IBM vindt het prima dat hun medewerker televisiewerk doet als 'bijbaan'. In 1983 maakte Stokhuyzen promotie bij de computerfabrikant. Hij vertelde later in een interview dat hij verwachtte na een aantal jaar weer terug te keren op de buis. Dit is echter nooit meer gebeurd. Tot zijn pensioen blijft hij bij IBM werken. Op mediagebied blijft hij alleen nog actief op het gebied van tekenfilms. Hij sprak de stem in van Winnie de Poeh voor de animatiebewerking van de Disney Studio's.

Oud-collega's van IBM zeggen Kick Stokhuyzen te herinneren als een zeer gewaardeerde collega.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als mede oud Indie-ganger, wil ik langs deze mijn groet voor een oude sobat overbrengen.
Kick, dank je wel voor jouw glimlach en spontaniteit. Wij zijn trots op je.
Aan alles komt een einde, maar wij zullen jou niet vergeten.
Sobat selamat djalan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-20T11:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.