Abecon leidt Dynamics-specialisten op

Studenten

Ict-dienstverlener Abecon hoopt met een nieuwe opleidingstraject vijftien tot twintig Microsoft Dynamics-specialisten op te leiden. De deelnemers leren niet alleen over het softwarepakket, maar gaan ook op stap met een senior-consultant.

Microsoft-partner Abecon start een opleidingstraject voor Microsoft Dynamics. Deelnemers volgen een betaalde opleiding binnen het bedrijf. De ict-dienstverlener hoopt het komende jaar vijftien tot twintig mensen op te leiden tot consultant.

De deelnemers doorlopen het opleidingsprogramma Abecon Academy dat vier tot vijf maanden duurt. Ze leren over het erp-pakket Dynamics en gaan op pad met een senior consultant. "Ze hoeven het uiteindelijke product niet te kunnen programmeren, maar moeten wel duidelijk aan klanten en ontwikkelaars kunnen uitleggen wat er moet gebeuren en wat het product kan," zegt marketingmanager Niels van Golden.

Nieuw bloed

De eerste vier deelnemers starten 1 februari 2009. Het zijn schoolverlaters of erp-specialisten met kennis van SAP of JD Edwards. Volgens Abecon wisselen Dynamics-specialisten nu voornamelijk tussen de Microsoft-partners. "Microsoft is erg enthousiast dat er nieuw bloed in het partnerkanaal komt", zegt Van Golden. De softwaregigant zou daarom ook zijn steentje willen bijdragen aan het opleidingstraject. Het zal dan niet in de vorm van een financiële bijdrage zijn, omdat het bedrijf partners niet kan voortrekken. Waarschijnlijk zullen Microsoft-specialisten voor de klas komen staan om de studenten les te geven.

De dienstverlener merkt nog weinig van de huidige economische situatie. "We lopen altijd een beetje achter. We moeten wel harder trekken aan de orders voor juni", aldus Van Golden. Toch denkt hij dat het bedrijf de extra medewerkers hard kan gebruiken. "Het begint aan de verkoopkant. Microsoft Dynamics staat bij bedrijven wel op de shortlist als het gaat om nieuwe pakketten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-28T14:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.