Logica compenseert verloop niet helemaal

Niet al het natuurlijk verloop bij Logica Nederland wordt opgevuld. Het gaat dan vooral om ondersteunende functies. Het bedrijf wil het komende jaar nog honderden nieuwe werknemers aannemen. Dit zijn vooral mensen met ervaring.

Logica Nederland gaat niet al het volledige verloop onder het personeel compenseren. Het gaat daarbij vooral om ondersteunende functies. Volgens een woordvoerder van het bedrijf  is er geen sprake van een wervingsstop.

Het bedrijf wil meer declarabele functies creëren. "Daarbij maken we gebruik van het natuurlijk verloop", aldus de woordvoerder. Hij wil niet zeggen of er eind 2009 minder werknemers bij het bedrijf zullen werken dan in januari. "In de ict is sowieso een relatief groter verloop dan in andere sectoren."

Kritischer

De dienstverlener kijkt kritischer naar de invulling van een functie als een werknemer vertrekt. "De mix van consultants die we werven, is veranderd. Voorheen wierven we juniors, mediors en seniors. Nu ligt de nadruk meer op mediors en seniors. De markt vraagt daarom." Daarnaast bekijkt de werkgever welke werkzaamheden kunnen verhuizen naar het buitenland.

Logica wil het komende jaar een significant aantal werknemers aannemen. Het zou gaan om honderden banen in declarabele functies. Ondersteunende functies zullen vaker niet worden ingevuld. "Soms blijkt dat veel meer digitaal gedaan kan worden. Bijvoorbeeld bij personeelssystemen via internet", zegt de woordvoerder. Daarnaast zullen meer functies declarabel worden gemaakt. "Denk daarbij aan middle managers die we nu weer bij klanten gaan zetten."

Wilbert Kieboom

Wilbert Kieboom begint op dinsdag 3 februari als directeur bij Logica Nederland. Kieboom werkte hiervoor als ceo bij Atos Origin. Volgens de woordvoerder is Kieboom niet aangenomen om het bedrijf te saneren. "Hij heeft de opdracht gekregen om het bedrijf te laten groeien. En dat gebeurt vooral door mensen bij klanten neer te zetten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ha, Kieboom heeft eerste heel ATOS tegen zich in het harnas gejaagd en nu is Logica aan de beurt!

Maar bij Logica spelen ze graag riddertje dat weet je toch Jeroen.

Hoho .. dit is allemaal "licht geromantiseerd" :P

Marc, dan hoop ik voor meneer Kieboom dat ze dat met houten zwaardjes doen :-)

"Denk daarbij aan middle managers die we nu weer bij klanten gaan zetten." Als die middle managers met hun zwaardjes bij de secretaresses worden weggehaald, dan zijn er ook heel wat non billable secretaresses over. Wibert, zet die secretaresses maar bij de klanten, want zij hebben vaak meer gevoel voor de klant dan hun ridders.

Logica komt de laatste tijd niet echt sterk in het nieuws, zeker niet omdat klanten niet te spreken zijn over de wijze van dienstverlening. Bij Atos is het HRM-vlak nou niet bepaald sterk en dan gaat Logica daar nu een hoge van aantrekken ... de berichtgeving van Logica doet mij denken aan de minister van informatie in Irak tijdens de invasie door Amerika destijds: "We are defeating the American army"... grappig is dat de reclameboodschap ook een of andere strijd is tegen iets .... tegen de klant?

Mmm, managers bij de klanten inzetten. Heel veel van die clowns zijn juist gepromoveerd zodat ze bij klanten juist geen schade meer konden aanrichten vanuit hun consultant-rol. Plus: de managers hebben dan toch alleen oog voor de sales in plaats van het oplossen van de problemen bij de klant c.q. daadwerkelijk werk te verrichten .... oftewel: dit wordt een mooie tragedie!

Strijdend zal Logica tenonder gaan!!! Licht geromantiseerd dan...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-03T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.