ICT'ers honkvaster dan twee jaar geleden

Werknemers in de ict-sector kiezen er steeds vaker voor om bij hun huidige werkgever te blijven. Bijna de helft van de werknemers denkt over twee jaar nog bij dezelfde baas te werken. 56 procent zou een aanbod voor een vergelijkbare baan bij een ander bedrijf afslaan. Dat blijkt uit medewerkerstevredenheidonderzoek van Integron.

Steeds meer ict'ers denken dat ze over twee jaar nog steeds bij dezelfde werkgever werken. Dat blijkt uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau Integron. Dacht in 2007 nog 46 procent twee jaar te blijven werken bij zijn huidige werkgever, nu is dat percentage gestegen naar 49. Daarnaast zegt 56 procent een vergelijkbare baan bij een andere werkgever af te slaan. In 2007 was dit nog 45 procent.

Ict'ers zijn minder trots op hun werkgever. De mate waarin de werknemer trots is op de werkgever daalde van vijftig procent in 2007 naar 47 procent in 2009.

Blijer

Medewerkers in de ict-sector zijn blijer met hun baan dan twee jaar geleden. De prioriteiten voor wat betreft hun tevredenheid, zijn wel verlegd. Stond in 2007 de beloning nog op plaats twaalf in de lijst van prioriteiten, nu staat deze op plaats zes. Ook de toegankelijkheid en betrouwbaarheid van leidinggevenden worden door de respondenten belangrijker gevonden dan in 2007. Een collegiale sfeer en goede onderlinge samenwerking vinden ict'ers het belangrijkst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-09T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.