2009 brengt ICT-specialisten genoeg werk

Volgens vacaturesite Itjobboard.nl zijn ict’ers met SAP-kennis, webontwikkelaars en SaaS-specialisten enorm gewild in 2009. Dit blijkt uit een enquête onder 450 bezoekers van de website van IT Job Board.

De meest gevraagde ict'ers in 2009 zijn SAP-kenners, webontwikkelaars, SaaS-specialisten, infrastructuurspecialisten en mobiele applicatieontwikkelaars. Deze top vijf stelde vacaturewebsite Itjobboard.nl samen na een onderzoek onder de bezoekers van zijn site.

Ruim de helft van de ondervraagden gelooft dat er in 2009 veel vraag is naar SAP-vaardigheid. Ondanks een verwachte daling in het aantal implementaties, zijn er nog steeds veel SAP-specialisten nodig. Op de tweede plek staat de webontwikkeling. Het meeste marketingbudget zal naar verwachting van de respondenten door kostenbesparingen richting digitale marketing gaan, waardoor de webontwikkelaar populairder wordt.

SaaS

Functies zoals softwarearchitect, softwareontwikkelaar en projectmanager zijn ook in opkomst. De vraag naar deze specialisten komt voort uit de verwachte groei van Software-as-a-service (SaaS). De ondervraagde ict'ers gaven aan te verwachten dat SaaS steeds meer geaccepteerd zou worden in 2009.

Naast SaaS hebben trends als service oriented archtecture (SOA) en aandacht voor groene ict invloed op de inrichting van de ict-infrastructuur van bedrijven. Kostenverlaging en vermindering van de CO2-uitstoot van datacenters zijn onderwerpen die in 2009 naar verwachting hoog op de agenda staan. Hierdoor is er meer behoefte aan gespecialiseerde softwareontwikkelaars en -architecten.

Ook in de top vijf. Ook in de mobiele technologie blijft veel vraag naar specialisten, zoals J2ME-ontwikkelaars en -architecten en mobiele applicatieontwikkelaars. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-11T17:31:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.