Ziekenhuis werft SAP-experts via uitzendbureau

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht zoekt SAP-specialisten via uitzendbureau Adecco. Het gaat om een zogeheten leer-werktraject gericht op medische SAP-modules.

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) en uitzendbureau Adecco IT werken samen aan de opleiding, training en coaching van jonge ict'ers tot SAP-specialist. Het uitzendbureau verzorgt de werving en selectie van pas afgestudeerde informatici op wetenschappelijk en hbo-niveau. De kandidaten volgen een leer- en werktraject binnen het ziekenhuis tot gekwalificeerd SAP-expert. Zij specialiseren zich in de medische modules SAP ABAP of de ISH/ISH-Med modules. Ze worden tijdens een project opgeleid tot ontwikkelaar of functioneel applicatiebeheerder.

De eerste klas van vijf kandidaten is gestart en in februari 2009 begint een tweede groep van vijf ict'ers aan de opleiding. De trainees worden voor een jaar gedetacheerd bij AZM. Daarna treden ze in vaste dienst bij het ziekenhuis of worden ze via het uitzendbureau ingezet op SAP-projecten bij andere zorginstellingen.

Schaarste

Hoofd-ict Marc Maessen van het Maastrichtse ziekenhuis: "We vervangen ons informatiesysteem door SAP en de geïntegreerde medische modules ISH/ISH-Med. Het SAP ERP-systeem is per 1 januari live gegaan, de overige SAP-modules en het ziekenhuisinformatiesysteem zullen in de loop van 2009 geleidelijk worden geïmplementeerd. Voor het implementatietraject hebben we mensen nodig die affiniteit hebben met de zorg en kennis hebben van SAP en de betreffende ISH/ISH-Med modules."

Medische SAP-specialisten zijn volgens het ziekenhuis en het uitzendbureau niet of nauwelijks beschikbaar. Ilona Mandaat, p&o-adviseur bij het AZM: "Het is moeilijk in te schatten welke capaciteit exact nodig is als de SAP-omgeving en het medische informatiesysteem eenmaal volledig operationeel zijn. Aan de andere kant willen we mensen ook continuïteit kunnen bieden. Na een jaar kunnen de trainees die niet bij AZM blijven via Adecco elders ingezet worden bij andere instellingen." Als er nieuwe vacatures bij AZM komen dan zullen we in eerste instantie uit die groep putten. Mocht er dan nog steeds een tekort zijn, dan kunnen we een derde leer-werktraject starten.

Adecco IT is onderdeel van een multinationale keten van Adecco uitzendbureaus. Ict- en hr-werver Ajilon is onderdeel van Adecco IT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze stap bewijst andermaal dat implementatie van SAP peperduur is en in de medische wereld alleen te betalen is door de zeer rijke Academische Ziekenhuizen. Een algemeen Ziekenhuis kan dat niet trekken!, temeer daar de de kwaliteit en de profits van SAP-applicaties zeer tegenvallen.
Bij AZM kunnen ze (en dus ook niet via SAP) de noodzakelijke capaciteit voor beheer! niet eens inschatten; daarop vooruitlopend gaat men al een extra tiental liedens opleiden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-13T09:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.