SPSS komt met certificeringsprogramma

Nadat SPSS in Amerika een certificeringsprogramma voor toekomstig analisten introduceerde, is nu Nederland aan de beurt. De softwareleverancier gaat cursisten leren hoe zij met statistieken kunnen omgaan. Het certificaat moet startende analisten een voorsprong geven op niet-gecertificeerde sollicitanten.

Producent van analysesoftware SPSS komt met een certificaat voor studenten die een carrière als analist ambiëren. Het University Statistics Certificate Program is bedoeld voor universiteiten en het hoger beroepsonderwijs.

Studenten die het nieuwe programma volgen, leren omgaan met statistieken bij disciplines als wiskunde, bedrijfskunde en criminologie. Ze verdiepen zich bijvoorbeeld in het testen van hypothesen en de rapportage van resultaten van statistische analyses. Op die manier kunnen zij zich beter voorbereiden op het gebruik van statistische analyse in hun loopbaan, aldus SPSS.

Sollicitatie

"Kennis van SPSS Statistics kan zeer waardevol zijn voor afstudeerders", zegt Claudette Blaas, inside sales manager bij de softwareleverancier. "Een certificaat ter bevestiging van deze kennis kan doorslaggevend zijn bij een sollicitatie. Veel startende professionals maken in hun werk gebruik van de software om grote hoeveelheden beschikbare data in te zetten bij de besluitvorming."

SPSS rolde het softwareprogramma vorig jaar in Amerika uit. In 2009 richt het bedrijf zich op Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit klinkt helemaal niet onbekend. Was het niet Microsoft die deze strategie grootmaakte? Ik kom in de praktijk veel mensen tegen die 'SPSS' prima kunnen bedienen maar van statistiek niet zo heel veel begrijpen. Het is maar wat je wilt worden: knoppendrukker of echte analist? Bovendien is SPSS niet het enige pakket dat je tegenkomt in dit toepassingsgebied.

Laat SPSS zich eerst eens toeleggen op een goed, snel werkend pakket. Vanaf versie 16 is het goed waardeloos! En als analisten en/of knoppendrukkers dan nog tijd of geld over hebben voor certificering???

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-16T14:13:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.