HP: 'Werkplek niet inspirerend genoeg'

Zorg voor goede verlichting en ga nooit met je rug naar de deur zitten. HP geeft tips die moeten leiden tot meer inspiratie op het werk. Volgens het technologiebedrijf zijn veel werkplekken ongeschikt om tot nieuwe inzichten te komen.

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers uit het midden- en kleinbedrijf voelt zich op kantoor inspiratieloos. Dat blijkt uit onderzoek van technologiebedrijf HP. De meeste werknemers zouden hun beste ideeën buiten werktijd opdoen.

Volgens de onderzoekers, die 1500 geënquêteerden vroegen naar werken en besluitvorming, krijgen de meeste Nederlanders inspiratie onderweg naar huis (31 %), in de weekenden (31%) en op vakantie (10%). Andere Europese werknemers komen op kantoor wél geregeld tot nieuwe inzichten. Gemiddeld kampt 22 procent van de Europese werknemers in kleine tot middelgrote bedrijven onder werktijd met een gebrek aan inspiratie.

Nieuwe impuls

HP geeft vijf suggesties die moeten bijdragen aan inspiratie en creativiteit op de werkvloer:

Zorg voor een opgeruimd bureau en een persoonlijke touch op je werkplek. Een clean desk policy is niet alleen fijn voor je omgeving maar ook voor de rust in je hoofd. Jezelf thuis voelen in je werkomgeving is belangrijk om goede prestaties te leveren. Zet bijvoorbeeld een foto of een voorwerp waar je goede herinneringen aan hebt op je bureau.

Het is belangrijk dat je naar buiten kunt kijken, maar zet je bureau nooit recht voor het raam. Dat leidt te veel af. Voor de rust is het fijn om niet met je rug naar een deur te zitten. Vanuit je ooghoek moet je in de gaten kunnen houden wat er om je heen gebeurt.

Loop in je pauze eens een blokje om. Frisse lucht en mensen op straat kunnen je onverwachts inspiratie bieden.

Maak een bord of wand met beelden, foto's en teksten die inspirerend zijn. Dit kan direct zorgen voor een nieuwe impuls.

Verlichting is een belangrijk element om prettig te kunnen werken. Daglicht is van groot belang en naast algemene verlichting kan een bureaulamp de juiste werkomgeving creëren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-20T11:48:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.