Banometer: iets meer vraag naar trainee

Er lijkt iets meer vraag te komen naar trainees, aldus onderzoeksgegevens van VNU Media en Nielsen Media Research. Uit de cijfers blijkt ook dat er in de landelijke bladen geen personeelsadvertenties meer stonden voor de webmaster en de systeemprogrammeur.

Hoewel het aantal vacatures deze week een lichte stijging vertoont, is het nog niet terug op het niveau van enkele weken geleden. Het aantal personeelsadvertenties voor ict-functies staat nu op 102, tegenover 94 vorige keer.

Er wordt vooral iets meer gevraagd naar externe automatiseringsadviseurs. Naar deze medewerkers wordt in de landelijke bladen veertien keer gevraagd. Een week eerder stonden er nog zes bureaus leeg. De teller voor trainees is eveneens licht gestegen. Werd er een week geleden in de landelijke bladen nog zeven keer om een beginnende ict'er gevraagd, nu zijn er tien vacatures.

Personeelsleden waarnaar zeven dagen geleden nog wél gezocht werd, maar nu niet meer, zijn onder andere de webmaster en de systeemprogrammeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-24T09:59:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.