Werkloosheid ICT'ers stijgt bijna tien procent

Ontslag

Uit cijfers van het UWV blijkt dat het aantal werkloze ict'ers in januari bijna tien procent hoger lag dan in december 2008. Tegelijkertijd is het aantal ict'ers dat op zoek is naar een baan minder dan in januari vorig jaar.

In januari 2009 waren 6675 niet-werkende ict'ers op zoek naar een baan. In dezelfde maand van vorig jaar waren dat er nog 6778. Dit blijkt uit cijfers van het UWV.

Het aantal werkzoekenden ten opzichte van december 2008 steeg binnen alle beroepsgroepen. Bij het UWV stonden in januari zowel meer systeemanalisten, -ontwerpers en programmeurs ingeschreven als werkzoekende als netwerkbeheerders en projectadviseurs. Toch was het aantal werkzoekenden binnen de verschillende beroepsgroepen minder dan in januari 2008.

Werkzoekenden

Slechts binnen de hogere administratieve beroepen, en de wetenschappelijke administratieve beroepen, waar leidinggevenden in de ict, programmeurs en projectadviseurs onder vallen, is een lichte stijging van werkzoekenden waarneembaar ten opzichte van de gegevens van januari 2008.

Stonden in januari 2008 nog 153 programmeurs als werkzoekende ingeschreven bij het UWV, in december lag dit aantal op 141, terwijl het aantal in januari van dit jaar op 163 lag. Ook het aantal niet-werkende projectadviseurs op zoek naar werk steeg van 27 naar 35.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Zo te lezen kunnen ze direct intern bij het "werkbedrijf" aan de slag om daar de boel eens goed op poten te zetten en te automatiseren.

Ik geloof dat het CBR nog op zoek is naar automatiseerders, schijnt ook wel een opknapbeurt te kunnen gebruiken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-25T13:56:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.