Minder MBO-studenten ICT dan vorig schooljaar

Er namen in het schooljaar 2007/2008 iets minder leerlingen deel aan een mbo-opleiding op het gebied van ict dan een schooljaar eerder. Het zijn vooral mannen die een ict-opleiding op het gebied van ict volgen.

Het aantal studenten dat aan een ict-opleiding op mbo-niveau deelnam is in het schooljaar 2007/2008 licht gedaald vergeleken met een schooljaar eerder. In het schooljaar 2007/2008 namen 22598 leerlingen deel aan een mbo-opleiding op het gebied van ict. Een schooljaar eerder waren dat nog 22707 leerlingen.

Het zijn vooral mannen die een ict-opleiding volgen op mbo-niveau. Slechts vier procent van de leerlingen zijn vrouw. Bij de mannen staat de ict-opleiding in de top tien van meest populaire opleidingen. Een ict-opleiding wordt na een opleiding op het gebied van bouw het meest gekozen.

Het merendeel van de leerlingen volgt een opleiding op mbo-niveau vier, ongeveer 45 procent. Dit is het hoogste mbo-niveau. De opleidingen tot applicatieontwikkelaar, ict-beheerder en netwerkbeheerder zijn opleidingen op mbo-niveau vier. Ongeveer dertig procent van de leerlingen volgt een opleiding op niveau drie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-26T09:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.