9292ov daagt informaticastudenten uit

De reisinformatiewebsite 9292.nl wil van informaticastudenten weten wat er te verbeteren valt aan zijn mobiele OV-webapplicatie. Het bedrijf organiseert daarom een ontwikkelwedstrijd. De hoofdprijs bestaat uit een geldprijs van 1500 euro.

Reisinformatieplatform 9292 organiseert een wedstrijd voor informaticastudenten. De reizigerssite daagt studenten uit om de volgens hen ultieme mobiele OV-navigator vorm te geven en te bouwen. 9292 wil met de wedstrijd mogelijke verbeterpunten en nieuwe ideeën voor de mobiele navigator inventariseren.

Mobiel internet via mobiel.9292ov.nl was vorige jaar het snelst groeiende kanaal voor het reisinformatieplatform. De huidige mobiele 9292-site biedt al toepassingen zoals locatiebepaling op GPS-niveau en daaraan gekoppelde locatiegebaseerde diensten, maar 9292 wil van studenten weten of zij vernieuwende ideeën hebben.

Lokaliseren

Arnout Mijling, communicatiemanager bij 9292: "Wij denken de wijsheid in pacht te hebben en te weten wat de reiziger wil, maar misschien hebben studenten hier wel heel andere ideeën over.  Wij zijn vooral op zoek naar nieuwe toepassingen. " 

Informaticastudenten die deelnemen aan de wedstrijd krijgen toegang tot een speciale webserver die hen toegang geeft tot de bestaande OV-navigotor op basis van xml. Zij kunnen hierop verder bouwen. Mijling: "Iedere planner plant op basis van een startlocatie naar een eindlocatie. Onze huidige navigator op de IPhone en Android kan echter al mensen lokaliseren. Als iemand bij de Blokker staat maar niet weet in welke straat, vinden wij via GPS zijn startpunt voor zijn reis."

Open

Mijling hoopt op originele invalshoeken van de studenten. "Misschien kan er toepassing gebouwd worden, zodat je vrienden naar jouw locatie kan halen in plaats van je eigen reis te plannen. Wij staan overal voor open. Techniek is geen belemmering meer. Nadat een nieuwe toepassing gebouwd is, kijken we of de markt erop zit te wachten, maar om daar achter te komen, moet je de applicatie eerst hebben", zegt Mijling.

De hoofdprijs is een geldbedrag van 1500 euro, de nummer twee krijgt 750 euro en het derde idee dat in de prijzen valt, ontvangt 500 euro. De jury beoordeelt de webapplicaties op  innovatieve aspecten, user infterface en de manier van programmeren. Meer informatie over de OV-navigator is te vinden op de 9292-website.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus 9292ov wil voor een schamele 2750 euro een topapplicatie laten ontwerpen en bouwen. Je vraagt je af hoe serieus ze hun eigen product nemen.
Als ze de winnaar nu eens een leuke en goed betaalde baan in het vooruitzicht zouden stellen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-26T11:15:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.