EU wil meer Cyberellas in ICT-sector

De Europese Commissie organiseert op drie maart een conferentie onder de naam ‘Cyberellas are IT!' Op deze dag tekenen verschillende ict-bedrijven een EU-gedragscode om vrouwen te stimuleren een carrière in de ict na te jagen.

Op drie maart tekenen verschillende ict-bedrijven de ‘Code for Best Practices for Women in ICT'. Deze code biedt ict-bedrijven handvatten om vrouwen aan te trekken en deze vrouwen vervolgens voor de ict-sector te behouden.

Het ondertekenen van de gedragscode maakt deel uit van een breder initiatief van de Europese Unie om meer inzicht te geven in de ict-sector en de verschillende carrièremogelijkheden binnen de sector onder de aandacht te brengen.

Rolmodel

Tijdens de ‘Cyberellas are IT!'-conferentie wordt ook een presentatie gegeven over het ‘Shadowing 2008'-initiatief. Dit initiatief liet jonge vrouwen zien wat werken in de ict-sector precies inhoudt door ze een dag mee te laten lopen met een vrouwelijk ‘rolmodel' uit de ict.  Twintig technologiebedrijven hebben meegewerkt aan het project.

Eurocommissaris Viviane Reding, die zelf tijdens de Braga Conferentie twee dagen geschaduwd is door twee jonge vrouwen, opent de conferentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-26T15:33:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.