Ordina geeft personeel voor april duidelijkheid

Dienstverlener Ordina geeft zijn medewerkers voor april duidelijkheid of zij bij het bedrijf kunnen blijven werken. De dienstverlener gaat driehonderd banen schrappen en hoopt zoveel mogelijk externen te vervangen door medewerkers met een vast contract. De reorganisatie kost 19,3 miljoen euro.

Medewerkers van Ordina krijgen 31 maart 2009 duidelijkheid of zij bij de dienstverlener kunnen blijven werken. Het bedrijf gaat driehonderd banen schrappen en verwacht dat er gedwongen ontslagen zullen vallen.

De dienstverlener weet nog niet hoeveel werknemers gedwongen worden ontslagen, maar hoopt zoveel mogelijk externen te kunnen vervangen door mensen met een vast contract. "Het is nog niet in detail duidelijk waar de ontslagen zullen vallen. In ieder geval vallen de ontslagen over de hele linie", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Verkoop BPO

Het bedrijf maakte eind vorig jaar bekend 350 banen te schrappen. Dat nu vijftig functies minder worden geschrapt, heeft te maken met de verkoop van de divisie business process outsourcing (bpo) aan Centric.

De reorganisatie kost de dienstverlener 19,3 miljoen euro. Uiteindelijk moet het pakket aan maatregelen in 2009 15 miljoen euro opleveren. In 2010 moet dit leiden tot een rendementsverbetering of kostenverlaging van 25 miljoen euro per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Een woordvoerder van het bedrijf"? Ik mag toch hopen dat deze woordvoerder de directie zelf was.

Gisteren sprak de directeur van Ordina op BNR Nieuwsradio, en het lijkt er op dat ze nog geen idee hebben wat er allemaal gaat gebeuren!

Dit is de daadwerkelijke weergave van een deel van de interne communicatie: "Een nog moeilijker beslissing, die we in december hebben aangekondigd, is dat we 350 arbeidsplaatsen moeten schrappen (300 bij Ordina Nederland). Wij zijn in afwachting van een advies van de OR over de reorganisatie van onze Nederlandse Consulting-, ICT- en Application Outsouringactiviteiten".
En inderdaad, er is nog niets bekend, volop ruimte dus voor suggestie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-03T15:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.