Alliander zoekt honderd ICT'ers

Alliander, het netwerkbedrijf van Nuon, zoekt honderd ict'ers. Bij het beheren van het elektriciteits- en gasnetwerk wordt steeds meer gebruik gemaakt van ict. Het bedrijf zoekt vooral ict'ers met ervaring.

Alliander, het netwerkbedrijf van Nuon, zoekt honderd ict'ers. Het gaat om ict'ers in verschillende functies en ervaring. "Wij beheren het elektriciteits- en gasnetwerk. Er wordt steeds meer gewerkt met ict, bijvoorbeeld bij intelligent netbeheer of bij slimme meters", zegt woordvoerder Joost Dekkers.

Het bedrijf heeft tien ict-traineeships beschikbaar. Daarnaast zoekt het vooral mensen met ervaring. "Bijna alle ict-functies bij Alliander betreft hoger opgeleide mensen. Het gaat om functies op hbo- en wo-niveau", zegt Dekkers.

Heel Nederland

De ict'ers komen te werken door heel Nederland, maar vooral in Haarlem en Arnhem. Omdat het bedrijf netbeheerder is in de provincies Noord-Holland, Gelderland, een deel van Zuid-Holland, Flevoland en Friesland komen hier waarschijnlijk de meeste ict'ers te werken.

Alliander heeft vijfhonderd ict'ers in dienst. Het gaat vooral om de vervanging van externe medewerkers.

Alliander komt voor uit de splitsing van Nuon in een productie- en een leveringsbedrijf en een netbeheerder. Alliander is de netwerkbedrijf. Nuon is het productie- en leveringsbedrijf. Wettelijk moeten energiebedrijven voor 2011 bestaan uit twee bedrijven, namelijk een bedrijf met alle commerciële activiteiten en een voor het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ik bepaalde artikelen hier lees, dan zijn er genoeg beschikbaar ...

Als je er in slaagt om bij Alliander er aan de slag te komen, heb je in ieder geval "een spannende baan in een knetterende cool gave omgeving op hoog(spannings) nivo"

Ik ben benieuwd of je dan ook je levenlang gratis gas en stroom kunt krijgen als secundaire arbeidsvoorwaarden.

Alliander heeft niks meer met Nuon te maken, dit wordt wel in het artikel gesuggereerd. Alliander is Nederlands, Nuon is nu Zweeds.

@Recone
Nuon is nog lang niet Zweeds. Er ligt een principe overeenkomst tot overname van Nuon door het Zweedse Vattenfall. Echter, de aandeelhouders van Nuon moeten nog wel even akkoord gaan met deze overname door hun aandelen aan Vattenfall te verkopen. En zolang beide zaken nog niet gebeurt zijn (goedkeuring en aandelen verkopen), is Nuon nog niet Zweeds.
En er is wel degelijk een formele binding tussen Aliander en Nuon. Aliander is officieel het transportbedrijf voor de energie die door Nuon geleverd wordt. Op de jaarlijkse Nuon afrekening is dat ook te lezen. Daar wordt het transport door Aliander met naam-en-toenaam vermeld als kostenpost.

@Recone
Operationeel zijn Nuon en Alliander gesplitst. Maar de bedrijven zijn nog aan elkaar verbonden. Het netwerkbedrijf blijft uiterlijk tot 1 januari 2011 binnen de holding Nuon. Daarna zal Alliander de holding gaan vormen van Liander, Liandon en Liandyn. Tot die tijd opereren Alliander en het Productie & Levering Bedrijf Nuon onder de financi?le holding N.V. Nuon, met dezelfde aandeelhouders als voor 1 juli 2008.

"Het gaat vooral om de vervanging van externe medewerkers."

Kortom, netto komen er geen mensen bij. Bij de ICT-dienstverleners zullen er mensen worden ontslagen. Deze gaan vervolgens rechtstreeks bij een bedrijf als Alliander werken.

Ik las onlangs dat Aliander ook op zoek is naar technichi zoals storings- en onderhoudsmonteures. Waar vindt ik deze site, ik ben namelijk op zoek en wil dolgraag solliciteren. Ik hoop via deze weg op een
reactie.

http://www.werkenbijalliander.com/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-04T15:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.