Banometer: vraag naar ICT'er daalt

Het aantal vacatures is gedaald van 108 naar 94. Een van de weinige functies waar nog wél een stijging te zien is, is die van wervingsmedewerker. Verder laten de cijfers van Nielsen Media Research vooral veel dalingen zien.

Na een kleine opleving vorige week, zakt het aantal vacatures voor de systeembeheerder weer naar het oude niveau. Zochten personeelsfunctionarissen zeven dagen geleden nog dertien keer naar iemand die de infrastructuur draaiende houdt, nu werden zes vacaturemeldingen in de landelijke bladen geplaatst.

Gekeken naar het totaal aantal vacatures is er eveneens een daling te zien. De teller ging van 108 naar 94. De enige functies waarnaar deze week iets meer naar gevraagd wordt, zijn die van automatiseringsadviseur en wervingsmedewerker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Verder laten de cijfers van Nielsen Media Research vooral veel dalingen zien"
Mag ik vragen waar u deze data vandaan haalt?

Het lijkt erop dat er maar 94 ict-vacatures zijn op dit moment, als ik het artikel lees. Misschien wat weinig voor heel Nederland.

Op 3 maart schreven jullie nog dat Logica alleen goed is voor 138 actuele vacatures (ondanks de ontslagen proeftijders). Misschien, zoals Ronald al suggereert, handig om iets meer informatie te geven rondom waar de aantallen op gebaseerd zijn. Gaat het om alleen nieuwe vacatures, gaat het slechts om vacatures geplaatst bij Computable, etc.? Zonder deze informatie is het lastig in te schatten waar het nou eigenlijk over gaat...

Bij de Banometer gaat het om de personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen.

De Banometer geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid. Dit enerzijds omdat andere afhankelijkheden (zoals bezuinigingen op advertentiekosten van vacatures) niet worden meegenomen en anderzijds omdat de gebruikte gegevens(input) van de Banometer gewoonweg te beperkt is.

Kortom: je haalt eruit wat je er in stopt.

Volgens mij is die data toch aardig betrouwbaar. Voor zover ik weet worden practisch alle kranten en tijdschriften, RTV en vacaturesites meegenomen.

Bijzonder dat naast dit artikel een stukje staat over Fujitsu Services dat op zoek is naar ca. 200 ICT'ers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-09T10:53:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.