Hogeschool Utrecht werkt samen met Sogeti

Ict-dienstverlener Sogeti en Hogeschool Utrecht gaan de komende tijd intensiever samenwerken. Het tekenen van een overeenkomst moet ervoor zorgen dat de partijen zich nog meer gaan bezighouden met de aansluiting tussen studie en praktijk.

De ict-opleidingen van Hogeschool Utrecht en ict-dienstverlener Sogeti gaan samenwerken. De twee partijen hopen zo de afstemming tussen opleiding en praktijk te verbeteren. De samenwerking richt zich vooral op het testproces.

Sogeti en de hogeschool werkten al langer samen, maar gaan nu ook officieel een partnerschap aan. De komende tijd gaan de partijen een best practice-methodiek ontwikkelen voor infrastructuurimplementatie van de ict-dienstverlener. Ook gaat Sogeti deelnemen aan de ict-beroepenveldcommissie van de hogeschool, levert het bedrijf gastdocenten en organiseert het excursies naar een testcentrum. Daarnaast kunnen studenten bij de dienstverlener stagelopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit zijn nu berichten waar ik helemaal happy van word :-) Ook mijn eigen HTS overbrugt de kloof naar het dichtsbijzijnde bedrijfsleven :-)

Eindelijk gaat "het bedrijfsleven" zijn eigen verantwoordelijkheid NEMEN en ze gaan hun EIGEN OPLEIDINGS-INSTITUTEN verzorgen. Dan kunnen we hier met zijn allen ophouden met klagen en eindelijk eens productief, vanuit onze kracht, gaan werken aan een positieve wending van het opleidingslandschap!

[The next step]
Zo kan eindelijk de vloer aangeveegd worden met de - door de overheid gesponsorde - "jeugdbrain prison je moet leren tot je 18e ventje" genaamd openbaar onderwijs. Wie word hier nu wijzer van, wie leert er hier nu nog iets?
http://www.johntaylorgatto.com/underground/toc1.htm

[Afschaffing leerplicht wet]
De volgende stap zou kunnen zijn:
Beroepsverenigingen en Bedrijfsleven gaat pleiten bij Ministerie van Onderwijs/Parlement voor totale afschaffing van de leerplicht

Tijd voor Vrijheid van Geest en Denkwijze!
Hierdoor kunnen jonge mensen eerder ZELF kiezen voor de opleiding van HUN dromen(en niet die van het kabinet), om te werken aan hun eigen vrije,zelfstandige toekomst, en het ontplooien van hun eigen unieke en persoonlijke talenten (i.p.v. gedrild worden tot makke loonslaaf).

De mensheid is lang genoeg dom gehouden door Kerk en Staat (hoezo hebben die twee niets met elkaar te maken)

Wanneer alle! mensen! gelijk matig en op hun unieke manier ondersteund gaan worden (met of zonder steun van "den haag") zou het ons landje een stuk beter gaan.

[Ontplooiing van het Individue]
op de eerste plaats, maakt automatisch (

Het werd tijd! ik heb 5 jaar geleden al een balletje opgegooid tijdens een enquete onder afgestudeerden.

Ik heb zelf destijds Communicatiesystemen gestudeerd en ben daarna begonnen als Softwaretester bij Sogeti.

Tijdens mijn testopleiding aldaar verbaasde mij het dat ik tijdens mijn opleiding geen enkel college heb gehad over gestructureerd testen!Mooie samenwerking! En slim natuurlijk van Sogeti! :) win-win situatie voor alle partijen (HU, Sogeti en de studenten)

Ik heb negen maanden bij Sogeti gewerkt en wens iedereen die deelneemt aan deze samenwerking veel success. Zelf vond ik het geen goed bedrijf. Geen enkele afspraak die met mij gemaakt waren, werd nagekomen. Geen enkele aandacht voor het individu, maar alleen maar aandacht om je voor zoveel mogelijk uren te detacheren. Maar, dat is slechts mijn mening. Het bedrijf is bij uitstek geschikt voor jonge medewerkers, maar voor ervaren professionals is te weinig aandacht.

ik kan mij niet vinden in de meningen van de ex sogetist. Daarnaast wat heeft jouw reactie te maken met dit topic?

Ik sluit mij aan bij de mening van de Sogetist.

Verder zijn reacties off topic

Heb samengewerkt met verschillende Sogetisten en overweeg zelfs een overstap.

On topic: Prima ontwikkeling dit! De aansluiting met het bedrijfsleven kan hierdoor enorm verbetert worden.

Ik werk nog niet zo heel lang bij Sogeti, maar vind het een uitstekend bedrijf waar je eigen initiatieven zeker gehoor vinden. Sogeti ontwikkelt regelmatig allerhande samenwerkingsverbanden waarbij mij is opgevallen dat er echt wordt gepartnerd; beide partijen hebben hier dus baat bij. Top bedrijf!

Mooie samenwerking! Heb ik wel als gemis ervaren tijdens mijn Hogere Informatica Onderwijs-studie in Den Bosch om wat meer met de praktijk in aanraking te komen.

Verder is Sogeti een prima bedrijf. Werk er al jaren met veel plezier. De reactie van ex-sogetist vind ik wat laf. Zet op z'n minst je naam erboven en als er problemen zijn, praat je ze uit met je manager en ga je niet anoniem op internet zitten zeuren.

Beetje jammere post van de anonieme ex-Sogetist. Ik werk sinds 2000 voor Sogeti, en ik herken me totaal niet in wat hij schrijft. In tegendeel: voor een groot bedrijf zijn ze juist heel erg betrokken bij individuele medewerkers en zelfs hun priv?-leven, zonder overigens dat priv?-leven binnen te willen dringen. Maar er moet natuurlijk wel geld verdiend worden, dus is het logisch dat ze je zo veel mogelijk willen inzetten.

Dat is een goed strategisch zet van Sogeti en HU. Je moet niet achter blijven op de concurrenten. Gaming industrie is een booming business. Echt Sogeti-Synergy tussen bedrijfsleven en opleiding!!! Succes met partnerschap.

Ik werk sinds juni vorige jaar bij Sogeti. Ik vind dat Sogeti een gezond, transpirant en innovatief ICT bedrijf is. En zeker een echt luisterend oor heeft naar haar personeel. Detachering is wat het woord zegt. De gemaakte uren zijn mijn inziens de verantwoorde uren voor de opdrachtgever.
Dus de mening van de ex-sogetist ben ik niet helemaal mee eens.

Het initatief tussen beide partijen is WIN-WIN zeker weten.

Ik werk al 32 jaar voor Sogeti.

Wat betreft de reactie van de "ex Sogetist":
Het komt voor zoals overal dat er iemand niet tevreden is. Hij heeft waarschijnlijk pech gehad want normaal gesproken worden er goede afspraken gemaakt.

Mijn advies:

1) je moet altijd je manager managen
2) voor afspraken zijn twee partijen nodig, die beide de afspraken bewaken

aan EX sogetist

Geen enkele afspraak werd nagekomen volgens jou.

Wel erg kort door de bocht.... het lijkt me dat sommige afspraken niet werden nagekomen...

kan er nu al een paar opnoemen die wel werden nagekomen... je indienstreding, je salaris, je ontslagafhandeling...en zo kan ik nog wel even doorgaan

Blijkbaar was je in de communicatie niet zo goed ontwikkelt anders had je hier niet opgeschreven " geen enkele afspraak werd nagekomen....."

wel bij de feiten blijven.... ;)

een kritische maar tevreden sogetist...

Voor de rest zie onderstaande adviezen....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-09T17:01:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.