Veel ICT-bedrijven kanshebber managementprijs

Er zijn relatief veel ict-bedrijven genomineerd voor de Best Managed Companies competitie van Deloitte. Van de 75 organisaties is twintig procent een ict-bedrijf. Het gaat vooral om middelgrote en grote ict-bedrijven die de 'Technology Fast 50' competitie ontgroeid zijn.

Voor het Best Managed Companies programma 2009 zijn 75 bedrijven genomineerd, waaronder verhoudingsgewijs een groot aantal ict-bedrijven. In deze competitie zoekt Deloitte samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel, Nyenrode Business Universiteit en Management Team naar de 50 best geleide ondernemingen van Nederland binnen het midden- en grootbedrijf.

Volgens Joke Scholtens van Deloitte is het niet toevallig dat er zoveel ict-bedrijven onder de genomineerden zijn: "Wij organiseren ook de ‘Technology Fast 50' specifiek voor ict-bedrijven. Wanneer organisaties te groot zijn geworden voor deze categorie verwijzen wij hen door naar de Best Managed Companies competitie. Vandaar dat veel ict-bedrijven die eerder behoorden tot de vijftig snelst groeiende ict-bedrijven, nu genomineerd zijn voor de Best Managed Companies."

Regiojury

Om genomineerd te kunnen worden hebben de bedrijven zich moeten presenteren voor een regiojury.  Vertegenwoordigers van VNO-NCW, de lokale Kamer van Koophandel en Deloitte hebben de organisaties beoordeeld op de financiële resultaten, de strategie, de interne organisatie, het personeelsbeleid, het risicomanagement en de marketing en verkoop.

Vereisten om deel te nemen aan de wedstrijd zijn een minimum van 50 medewerkers, een omzet van minimaal 10 miljoen euro en drie jaar aantoonbaar aanhoudende groei. De deelnemende bedrijven mogen niet beursgenoteerd zijn.

In april maakt Deloitte de 50 bedrijven bekend die de titel ‘Best Managed Company 2009' mogen dragen. De landelijke jury bestaat uit Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW), Frans van Steenis (voorzitter KvK Nederland), Willem Burggraaf (Hoogleraar Ondernemerschap en DGA bedrijven Nyenrode), Ewald Smits (Hoofdredactie Management Team) en Jan Dalhuisen (Deloitte).

De genomineerde ICT-bedrijven

Aegide

Afas erp-software

Avantage Groep

Dataman

Eurofiber

Kadenza

Peak-IT

Planon

Novisource

Technolution

Schuberg Phillis

QNH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-11T18:28:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.