Banometer: aantal vacatures iets gestegen

Het aantal ict-vacatures dat personeelsmedewerkers aan de landelijke bladen hebben doorgegeven, komt deze week uit op 109. Vergeleken met andere functies heeft de systeembeheerder te maken met de grootste stijging in het aantal openstaande functies. Naar databasebeheerders wordt het minst gevraagd.

Was er vorige week voor de meeste functies sprake van een vacaturedaling, nu laten de gegevens voor de Banometer weer meer stijgingen zien. Het totaal aantal personeelsadvertenties in de landelijke bladen steeg van 98 naar 109.

Functies waarnaar deze week meer gevraagd wordt dan zeven dagen eerder, zijn onder andere die van hoofd applicatiebeheer, systeemanalist en pc-gebruikersondersteuner. De stijging is het grootst voor de systeembeheerder: de teller ging van zes naar elf. De databasebeheerder had met drie vacatures deze week en negen vacatures vorige week te maken met de sterkste daling.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja,

elke keer lees ik dit weer met een hoop ergernissen. Het lijkt er nu op alsof er in Nederland maar 109 ICT vactures zijn. Dit is klinklare onzin en gebaseerd op bladen.

Dit is totaal geen weerspiegeling van de realiteit. Ik vind dat een respectabele organisatie als Computable beter d'r best moet doen om cijfers over vacatures op tafel te krijgen.

Je kunt inderdaad op zijn minst zeggen dat dit geen volledig beeld geeft. Landelijke dagbladen lijken mij geen plekken waar je het gros van de ICT vacatures zult vinden, al helemaal niet die van de rijksoverheid.

Vergeet de negatieve media berichtgeving hier en doe gerust je eigen BANOmeter onderzoek

Voorbeeldje:
www.monsterboard.nl trefwoord "ict,landelijk" -> 4731 vacatures
www.stepstone.nl trefwoord ict,nederland,alle -> 243 vacatures
www.computable.nl trefwoord ict,nederland -> 337 vacatures
======================================================
Totaal aan ict banen -> 5311
Peildatum: 16-3-2009, 20:33

Give or take een paar 100 fake, virtuele, of dubbele of inmiddels ingevulde vacatures via bodyshop en tussen handel... blijven er nog ruim 5200 over ;-)

Paniekzaaien kunnen we het beste aan de regering overlaten. Die hebben daar specialisten voor in dienst

Hey Ronald! Leuk! Goed idee! Maar heb je heel misschien ook historische gegevens? Hetzelfde BANOmeter-onderzoek een maand of twee geleden en zo?

@Marc.
Helaas :-( Wie weet kunnen ze je daar bij bovengenoemde instanties een snapshot van hun database leveren van 2 maanden terug? Of even de makers van "deze banometer" om hun gegevens van 2 maanden terug vragen.

Good luck!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-16T13:19:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.