Bedrijven zetten assessment in na reorganisatie

Opleidingsinstituut Capgemini Academy en assessmentbureau Kenhardt hebben een ict-assessmentmethode geïntroduceerd die momenteel erg populair is bij reorganiserende bedrijven. Het ontwikkelde integraal ict-ontwikkelassessment is bedoeld om inzicht te geven in de kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van ict-medewerkers. Volgens Leon Kissels, verantwoordelijk voor assessment bij Capgemini Academy wordt deze nieuwe methode momenteel veel ingezet om ict-werknemers die na een reorganisatie een nieuwe rol hebben gekregen, te ondersteunen in hun ontwikkeling.

"Momenteel wordt op een andere manier naar personeel gekeken. Afdelingen die net gereorganiseerd hebben, willen de mensen die gebleven zijn graag behouden. Omdat medewerkers na een reorganisatie vaak een nieuwe functie krijgen, is het goed om de vakinhoudelijke competenties te testen en te bepalen waar ontwikkelingsmogelijkheden liggen voor deze medewerkers", licht Kissels toe. 

Gedragscompetenties als vakinhoudelijk

De kandidaten die een ontwikkelassessment doen, worden beoordeeld op zowel gedragscompetenties als vakinhoudelijkheid. De assessment geeft daardoor inzicht in zowel capaciteiten, competenties als drijfveren van medewerkers, zoals projectmanagers, ict-architecten, systeemanalisten en functioneel beheerders. Voor iedere functie gelden voorgedefinieerde competenties, waarop een medewerker getest wordt. Deze competenties worden in samenspraak met het bedrijf zelf opgesteld. Na een ict-ontwikkelassessment ontvangen deelnemers een rapport met een concreet opleidings- en ontwikkeladvies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-13T14:32:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.