Ook opleider IMF komt met studie over hacken

Na opleider NewLevel en Fontys Hogeschool ICT komt ook het International Mangement Forum met een anti-hacker-studie. De cursus gaat volgend schooljaar van start en leert studenten hoe zij securitysystemen kunnen laten aansluiten op de it-infrastructuur en op bedrijfssystemen.

Het International Management Forum (IMF) begint in september 2009 met de post-hbo-opleiding Information Security Technology Professional. Studenten leren hoe ze hackers buiten de deur kunnen houden.

De nieuwe studie moet inzicht geven in hoe ict'ers hun securitysystemen kunnen laten aansluiten op de it-infrastructuur en op bedrijfssystemen. De studenten leren met theorie- en praktijkcases onder andere hoe een hacker e-mail onderschept en netwerken scant. Uiteraard komt ook aan bod wat hiertegen gedaan kan worden. De opleiding telt zestien lessen die worden verspreid over vier maanden. 

"Met de post-HBO-opleiding Information Security Technology Professional, spelen we in op een grote behoefte binnen de markt", zegt IMF-directeur Antoinetta van Bellekom. "De lessen zijn zo opgebouwd dat ook niet-technische studenten de opleiding met goed gevolg kunnen afsluiten."

Niet de eerste

Het is niet de eerste keer dat ict'ers in opleiding leren hoe een hacker te werk gaat. Zo opende Fontys Hogeschool ICT vorig jaar een laboratorium waar leerlingen leren hacken en kunnen cursisten bij opleider NewLevel sinds enkele maanden een Certified Ethical Hacker-certificaat behalen.

Het IMF houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitgeven van grotendeels schriftelijke cursussen en opleidingen. De studies richten zich op ict, human resource management en de financiële branche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi initiatief. Echter 1 kanttekening:
Met alleen een theorie cursus kom je er niet. Als je een hacker wilt verslaan, moet je op zijn minst net zo goed of beter worden :-) Dan pas heb je bewezen dat je iemand op dit gebied kunt verslaan "AT the console" en niet in je hoofd of op papier ;-)

"It takes a thief to catch (beat) a thief"

Meer achtergrond lezen over True Hacking History?
"Hackers - Heroes of the Computer Revolution"
door Steven Levy
http://www.stevenlevy.com/index.php/other-books/hackers

Lekker pronken met anderman's veren. Het gaat hier om de 15 daagse Post-HBO Information Security Technology Professional opleiding van de Security Academy. Kijk maar op hun site: www.securityacademy.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-19T16:27:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.