Getronics: herplaatsen bij KPN is brede afspraak

Dat Getronics als deel van het nieuwe sociaal plan onderzoekt of personeel kan worden hergeplaatst bij moederbedrijf KPN, betekent niet dat er daarbij al bepaalde functies of medewerkers zijn voorzien. "Het is een brede, algemene afspraak", vertelt de woordvoerster.

Ict-dienstverlener Getronics heeft geen specifieke functies of medewerkers voor ogen die wellicht op termijn worden hergeplaatst bij moederbedrijf KPN. Dat vertelt een woordvoerster van de automatiseerder. Herplaatsing is een van de belangrijkste onderdelen van het sociaal plan dat haar bedrijf kortgeleden afsprak met de vakbonden. "Het is een brede, algemene afspraak. We zijn één bedrijf en willen gewoon kijken naar wat er eventueel mogelijk is. We kijken daarbij niet naar specifieke functies en hebben ook geen specifieke tijd voor ogen."

Tevreden

De voorlichtster van Getronics zegt tevreden te zijn over de uitkomst van het overleg met de vakbonden over het sociaal plan. Ook de bonden zijn er over te spreken. Interne herplaatsing is belangrijk in deze economische situatie, zegt Bob Bolte van FNV Bondgenoten. "Normaal is het personeelsverloop bij Getronics redelijk groot, meer dan duizend werknemers per jaar. Door de onzekere situatie blijft iedereen nu zitten waar hij zit." Ict-dienstverleners zoals Getronics hebben volgens hem voornamelijk extern ingehuurde medewerkers de wacht aangezegd. Het is goed als interne medewerkers ook bij KPN kunnen worden geplaatst als bij het dochterbedrijf geen werk is, beredeneert Bolte.

Op vrijdag 20 maart bereikten Getronics en de vakbonden overeenstemming over een nieuw sociaal plan voor 2009. Belangrijkste nieuwe afspraak is dat de werkgever gaat bekijken of de ‘interne arbeidsmarkt' kan worden verruimd, zodat Getronics-medewerkers ook bij andere delen van moederbedrijf KPN terecht kunnen, indien wenselijk. Bovendien wordt de oude kantonrechtersformule behouden. Die is gunstiger dan de nieuwe. De vakbonden moeten het plan nog aan hun leden voorleggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-24T11:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.