ICT-opleider Computrain koopt concurrenten op

Training

Computrain heeft IP Computer Training Centrum overgenomen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in cursussen voor Microsoft Office. Ook kocht de ict-opleider OC ICT, een aanbieder van mainframetrainingen.

Computrain heeft twee uitersten op het ict-opleidingenvlak ingelijfd. Het betreft IP Computer Training Centrum (IP CTC) dat gespecialiseerd is in individuele leeroplossingen voor Microsoft Office, en het bedrijf OC ICT. Deze partij verzorgt systeembeheeropleidingen voor de mainframe-omgeving. Met de overnames zegt Computrain beter te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt naar een totaal en breed pakket aan ict-cursussen, opleidingen en aanverwante diensten.

Ook claimt het door deze overnames de ict-opleider met de meeste trainingslocaties in Nederland te zijn. "Door deze recente overnames hebben wij nu de mogelijkheid om ons opleidingsaanbod voor zowel de eindgebruiker als de ict-professional aan te bieden op veertig locaties in Nederland", aldus Gerco Homburg, algemeen directeur van Computrain.

Computrain streeft ernaar alle ict-opleidingsbehoeften van het Nederlandse bedrijfsleven te kunnen invullen. Het bedrijf zegt ondanks de economische malaise in een versneld tempo zijn groeidoelstelling te willen halen. Dat geschiedt deels door overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Computrain doet nog steeds geen trainingen van Cisco, HP en Exact. Zelfs geen partnertraingen en het VMware aanbod is ook zeer beperkt.

Dit vind ik een groot gemis voor een partij dat zich de grootste wilt noemen. en alle opleidingsbehoefte wil vullen.

Daarnaast zie ik niet de meerwaarde van een bedrijf als IP-CTC. Dit zijn vaak walk-in ruimtes die niks weg hebben van een echte cursus lokatie.

Hallo anoniem,

Mijn naam is Jan Edens van IP-CTC Leeuwarden. Als je eens in de buurt bent nodig ik je graag uit om even langs te komen. Ik begrijp je opmerking over walk-in ruimtes niet zo goed en tevens de meerwaarde die je over het hoofd ziet is jammer. Die is er ruimschoots en dat kun je dan van dichtbij zien en horen.

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Hallo anoniem,
Mijn naam is Hein Jutting van IP-CTC Amersfoort. Ik sluit me aan bij de reactie van Jan. Wij hebben een trainingsruimte waarin ieder cursist zijn eigen trainingen volgt die bijgestaan worden door aanwezige docenten. Kortom individuele trainingen op maat.

Hoi jan, hier Ismail van IP Venlo ;)
Anoniem is volgens mij een concurrent.
Als je namelijk kijkt naar de vergelijking Cisco, HP en Exact en daarbovenop nog VMWare, dan weet ik al helemaal niet wat voor beeld dit moet geven. Wat heeft exact met Cisco en VMware te maken. Exact is de enige die trainingen mag geven of en volgens mij tegenwoordig ook de geautoriseerde dealers.

IP CTC richt zich enkel op de particuliere en zakelijke eindgebruiker van Microsoft Office toepassingen.
Het feit dat deze formule en reacties van cursisten zeer positief en succesvol is, is juist een reden om zo'n bedrijf over te nemen. Al is het alleen maar de goodwill.

Hallo,

ik ben geen concurrent, ik snap dat jullie opkomen voor IP-CTC, jullie zijn franchisers met veel eigen belang.

IP-CTC is gewoon niet te vergelijken met de grote computrain zalen. Niets ten nadele van IP-CTC maar het komt gewoon niet in de buurt bij de grote opzet van CT verstigingen in bv amsterdam en utrecht.

Uit dat oogpunt snap ik niet dat computrain in zee gaat met IP-CTC. Ook vanwege het feit dat je jezelf hiermee niet onderscheidend maakt t.o.v ander cursuspartijen

In mijn oogpunt kunnen ze beter investeren in partnerships met grote partijen zoals Cisco, HP, VMware, en Exact. Ik ken bedrijven die geen zaken met computrain willen doen omdat ze niet alles aan kunnen bieden, en bedrijven werken nu eenmaal met een preffered supplier.

Computrain verschuift van aanbieder met kennis naar massaproductie office leverancier.

Het sluiten van een deal met een mainframeboer is ook kansloos qua aantal cursisten. De markt met potentiele Vmware, HP, Exact en vooral cisco cursisten is zo veel groter.Voorheen hebben wij veel zaken gedaan met Computrain destijds liepen cisco trainingen via een partner. ze zijn hier ooit mee gestopt en nu boeken we ze direct bij Fast lane.

Voor Microsoft trainingen zitten wij nog steeds bij Computrain, en dat gaat prima. ik denk dat ze zelf niet genoeg expertise in huis hebben op het gebied van cisco en hp en dit daardoor niet aanbieden.

Een ding is in elk geval duidelijk. CT heeft nu zowel individuele trainingen als klassikale trainingen en alle faciliteiten om beide vormen van training te kunnen aanbieden. Dus de fundamenten zijn gelegd. In mijn ogen dus ook een logische werkwijze. Nu de infrastructuur en de landelijke dekking er namelijk is kun je gaan werken aan de invulling van het trainingsaanbod. Ik vind het een zeer sterke zet die CT gemaakt heeft.

Daarnaast wil ik benadrukken dat er toch ook wel vestigingen van IP zijn die erg professioneel en grootschalig zijn. IP bestaat niet voor niets sinds 1914 en blijft een uniek trainingssyteem hebben.

wat grappig dat ip computer trainingen al 24 jaar eerder dan de computer zelf bestond, en dan heb ik het pas over de Z1 van konrad zuse. pas 10-tallen jaren later kwam de personal computer op de markt.

wel vooruitstrevend om 50 jaar voor het bestaan van een product al trainingen te geven, helaas heeft mijn opa jullie gemist want die weet niets van computers

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-25T09:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.