Softwarebedrijf SAP start training voor tester

Dienstverlener EclipseIT en softwarebedrijf SAP gaan ict'ers leren hoe zij geautomatiseerde tests kunnen ontwikkelen zonder het testscript technisch aan te passen. Het is een onderdeel van de training die de twee partijen samen gaan geven.

SAP en EclipseIT hebben een nieuwe training ontwikkeld voor SAP- en testsconsultants. De cursus moet testers klaarstomen voor het gebruik van SAP Test Acceleration & Optimization (TAO).

Ict'ers die willen werken met de nieuwe testmodule zouden naast kennis van testmethoden ook verstand van bedrijfsprocessen, testtooling en SAP nodighebben. De nieuwe training met de naam ‘Get ready to use SAP TAO' moet die kennis leveren.

Studenten die de lesstof onder de knie hebben, kunnen geautomatiseerde tests ontwikkelen en onderhouden zonder het testscript technisch aan te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als SAP daarnaast ook opfris cursussen voor SAP_developers gaat geven, snijdt het mes aan 2 kanten. Hoe beter en bewuster je immers kunt programmeren, des te minder hoeft er getest te worden achteraf.

@Ronald Vermeij: ben ik niet met je eens. Er moet dan net zo veel getest worden, alleen zal - misschien - de doorlooptijd van het testtraject beperkt kunnen worden doordat de kwaliteit van de geleverde software beter wordt.

Driekwart van de fouten ontstaat in de requirements...

Zo vernieuwend is het nu ook weer niet. Is gewoon pakkettesten, wat elke tester al in z'n opleiding mee (zou moeten) krijgt(en).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-26T15:06:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.