Zes teams naar landelijke finale Imagine Cup

Zes studententeams hebben zich gekwalificeerd voor de Nederlandse finale van de programmeerwedstrijd Imagine Cup. De automatiseerders in opleiding hebben ict-oplossingen bedacht die passen bij het thema dat organisator Microsoft bedacht heeft: 's werelds grootste problemen.

Drie studententeams van de Erasmus Universiteit zijn door naar de landelijke finale van de programmeerwedstrijd Imagine Cup. Hogeschool Rotterdam en Fontys Hogeschool Eindhoven doen mee met achtereenvolgens een en twee teams.

De Imagine Cup moet studenten stimuleren creatieve ict-toepassingen te ontwikkelen. Het team dat op maandag 20 april de Nederlandse finale wint, gaat door naar de wereldwijde finale die in juli plaatsvindt in de Egyptische hoofdstad Caïro.

De beste teams

Microsofts jaarlijkse evenement staat dit keer in het teken van het oplossen van 's werelds grootste problemen. Het softwarebedrijf helpt de beste drie Nederlandse teams bij het ontwikkelen en in de markt zetten van hun idee.

In totaal deden elf studententeams mee aan de halve finale.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vraag me af of ze daar ook iets met assembler / machinecode? op deze Imagine Cup? Dan leer je pas echt programmeren. Een applicatie in elkaar klikken kan bijna iedereen.
http://www.softpanorama.org/Lang/assembler.shtml

En hoe zit dat precies met jou Ronald ?
Wanneer schreef jij je laatste assembler programma ?

@Nieuwsgierig:
Hoezo wil je dat weten?
Wat is het doel van je vraag?
Welk punt wil je hiermee maken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-27T14:29:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.