Banometer: aantal vacatures daalt fors

De databasebeheerder kan als een van de weinige ict'ers nog rekenen op advertenties in de landelijke bladen. Verder is er in de Banometer van deze week vooral veel daling te zien. Het totaal aantal vacatures daalde sterk en naar sommige ict'ers wordt helemaal niet meer gevraagd.

Het aantal vacatures in de landelijke kranten en vakbladen is in een week flink gedaald. Personeelsmedewerkers plaatsten 83 advertenties, terwijl het er een week geleden nog 114 waren. Dat blijkt uit gegevens van Nielsen Media Research.

Vooral de directeur automatisering, de informatieanalist en de ict-trainee hadden te maken met dalingen. De databasebeheerder en het hoofd automatisering hebben nog wel te maken met een stijging. Het aantal openstaande functies ging achtereenvolgens van twee naar vijf en van drie naar vijf.

Naar de pc-gebruikersondersteuner en de systeemprogrammeur wordt deze week, in tegenstelling tot zeven dagen geleden, in de bladen niet meer gevraagd.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-30T15:38:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.