Ontslagen ICT'ers Getronics toch niet naar KPN

bezwaar kritiek inspraak

De kans is klein dat ontslagen personeel van Getronics wordt herplaatst bij moederbedrijf KPN of andere divisies van het de dienstverlener. Dit was wel in het sociaal plan afgesproken. Volgens een woordvoerster zijn de vacatures te specifiek.

KPN verwacht niet dat veel ontslagen personeel van Getronics aan de slag kan bij andere onderdelen van het moederbedrijf. "Het gaat vaak om erg specifieke vacatures", zegt woordvoerster Gabry de Kovel. Zij zegt dat de ict-dienstverlener absoluut wel kijkt naar herplaatsing van personeel elders in het bedrijf.

Dienstverlener Getronics kwam eind maart 2009 met de vakbonden en ondernemingsraad een sociaal plan overeen. Als onderdeel daarvan zou de directie onderzoeken hoe zijn medewerkers eventueel bij moederbedrijf KPN aan de slag kunnen, zodra dit nodig was. Interne herplaatsing is belangrijk in deze economische situatie, vindt FNV-bestuurder Bob Bolte. "Normaal is het personeelsverloop bij Getronics redelijk groot, meer dan duizend werknemers per jaar. Door de onzekere situatie blijft iedereen nu zitten waar hij zit." Een woordvoerder van de dienstverlener sprak van een 'brede afspraak' zonder dat daarbij al bepaalde functies of medewerkers waren voorzien.

Niet duidelijk welke functies

De dienstverlener maakte bekend dat het wereldwijd 1400 banen gaat schrappen. Zevenhonderd ontslagen vallen in Nederland. De Kovel kan nog niet zeggen in welke functies of welke divisies de ontslagen vallen. "Dat is nog niet gedefinieerd, maar ze vallen in de hele Getronics-organisaties."

De woordvoerster denkt dat de vakbonden de ontslagronde wel had zien aankomen. "Het zijn natuurlijk moeilijke dingen om aan te kondigen. Maar voor de vakbonden kwam het niet geheel onverwachts."

Er werken wereldwijd 14000 mensen voor Getronics. Dat betekent dat de dienstverlener ongeveer tien procent van het personeel laat gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt op de feodale heerschappij van de leenmannen in de tijd van Karel de Grote.

In ieder geval geen bonus voor de bedenkers, herbedenkers, herbedenkers, herbedenkers, herbedenkers van de personeelsplannen.

Misschien vallen in hun hoek wel voldoende ontslagen voor een nieuwe frisse onafhankelijke herinvulling met een sociale kijk op de plannen.

En tegelijkertijd kunnen alle Mackinsey contracten worden opgezegd: scheelt ook veel geld en herbezinning en geld en herbezinning en geld en herbezinning.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-31T12:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.