Werkloosheid onder ICT'ers opnieuw gestegen

Ontslag

De werkloosheid onder ict'ers is de afgelopen maand met ruim vier procent gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het UWV. In februari waren 6949 ict'ers op zoek naar een baan, terwijl dit aantal in januari op 6675 lag.

Hoewel de werkloosheid onder ict'ers niet zo snel toenam als in januari, stonden er in februari ruim 274 meer werkloze ict'ers bij het UWV geregistreerd. Dit betekent een stijging van 4,1 procent. In januari steeg het aantal werklozen nog met 9,3 procent. Het werkloosheidsniveau onder ict'ers is hiermee vergelijkbaar met eind 2007.

Programmeurs

Met name het aantal programmeurs op zoek naar een baan nam toe. In januari stonden 2634 mbo-geschoolde programmeurs als werkloos geregistreerd bij het UWV, terwijl dit aantal in februari 2751 was. Ook onder hbo-opgeleide programmeurs, systeemanalisten en -ontwerpers vielen klappen. In februari kwamen er 106 werkzoekenden bij in deze categorie.

Sinds oktober 2008 stijgt het aantal werkloze ict'ers constant. Daarvoor is vanaf januari 2006 een dalende lijn waarneembaar. Het aantal bij het UWV geregistreerde werkloze ict'ers was in februari 2008 6676. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En wat zijn de actuele cijfers - anno April 2009?

Dit is echt de stilte voor de storm. April wordt de grote ontslagmaand voor ICTland. 600 man bij Getronics, vele honderden bij Cap, honderden bij AtosOrgin, honderden bij Ordina, noem ze allemaal maar op. Op dit moment krijg je gelijk een ontslagvergoeding aangeboden als je per ongeluk op de bank komt te zitten. Verwacht rondom de vakantiegeld uitbetalingen de volgende faillisements golf en na de zomer (2 maanden minder inkomsten) nog een golf. Laten we hopen dat het dan een beetje aantrekt maar ik heb er een hard hoofd in.

@Erik: Slik! dat zijn geen beste cijfers! Ik wacht de berichten hier wel af. Zijn er nog meer INSIDERS die gegevens hierover nu al weten?

Ik denk dat met alleen hopen we er niet komen. Volgens mij word het eens tijd voor ACTIE en met zijn allen zelf - als zelf organiserende arbiedsmarkt - de koppen bij elkaar steken, hoe het beter kan gaan in deze branche.

ZELF onze eigen toekomstvisie bepalen. Met zoveel vrijgekomen / gereleasde ict-er moet toch een aardige nieuwe (bla hype bla bla, hype ) web 3.0 business golf op te zetten zijn, met nieuwe produkten of betere integratie tussen mens en machine. Of genoeg creativiteit vrijkomen op betere produkten te bouwen voor bestaande oplossingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-01T17:15:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.