Automatiseerder noemt zichzelf ambitieus

Ruim de helft van de ict'ers die meededen aan onderzoek van Computable, hopen door het volgen van opleidingen hun ambities te bereiken. Die ambities bestaan vooral uit persoonlijke ontwikkeling en het krijgen van een hoger salaris.

De meeste ict'ers vinden zichzelf erg ambitieus, aldus onderzoeksgegevens van Computable. Vooral persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van meer kennis of vaardigheden zijn belangrijke drijfveren bij ambitie.

Onderzoekers van uitgeverij VNU Media ondervroegen 1328 mannen en 119 vrouwen die in de ict werken. Een kwart van de deelnemers heeft een leidinggevende functie.

Volgens de onderzoekers omschrijft 51 procent van de automatiseerders zichzelf als ‘heel erg ambitieus'. Twaalf procent van de ondervraagden geeft niets om een glansrijke carrière. De rest van de ict'ers behoort met 37 procent tot de middenmoot.

De werknemers die ambitie hoog in het vaandel hebben staan, hechten vooral waarde aan persoonlijke ontwikkeling (77 procent). Het krijgen van een hoger salaris en het hebben van meer invloed bij beslissingen werden ook vaak genoemd als reden voor ambitieus gedrag.

Ruim de helft van de geënquêteerden verwacht door het volgen van opleidingen zijn of haar ambities te bereiken.

Ambitieniveau

51 procent: (Heel) erg ambitieus
37 procent: Redelijk ambitieus
12 procent: (Helemaal) niet ambitieus

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En ja ambitieus is goed, maar waar doe je het voor?
Als je straks in het bejaardenhuis zit, is iedereen weer gelijk en besef dat vallen van de top pijnlijker is dan onderaan de berg vallen, dan bedoel ik ff financieel e.d
Daarnaast is carriere leuk, maar besef ook de keerzijde, nooit voldoende tijd voor je gezin, maar wel leuk geld verdienen, allemaal relatief hoor en geloof mij ik weet waar ik over praat. Ik heb die fout ook gemaakt.
Kortom: kies de juiste dingen en probeer daar langs je prive leuk mee bezig te zijn. Alleen de krenten in de pap vallen op en leveren geld op, probeer uniek te zijn en verder had je dit onderzoek eens moeten houden onder 45/50+ dan is de ambitie weg en het verstand om leuke dingen te gaan doen weer boven komen drijven. Met alle respect wat stelt carriere nu voor, persoonlijk genot?
dat kan in 1 dag afgelopen zijn hoor, terwijl je met je prive waarschijnlijk een leven moet doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-03T12:12:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.