Banometer: aantal vacatures stijgt licht

Het totaal aantal vacatures in de landelijke vakbladen en tijdschriften is de afgelopen week gestegen van 83 naar 106. Het aantal papieren personeelsadvertenties liep bijvoorbeeld op voor de ict-salesmedewerker en de applicatieanalist, aldus onderzoeksgegevens.

In de landelijke bladen is deze week vooral vraag naar de applicatieanalist. Het aantal personeelsadvertenties voor deze functie steeg van twaalf naar negentien. Dat blijkt uit gegevens van Nielsen Media Research.

Het totaal aantal vacatures in de kranten en vakbladen steeg de afgelopen zeven dagen eveneens. Dat aantal ging van 83 naar 106 vacatures. Andere functies waarvoor de teller ook omhoog ging, zijn die van de ict-salesmedewerker, databasebeheerder en hoofd automatisering.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

22% een lichte stijging?

En de eerste en de laatste alinea...
Hebben jullie een eindredacteur die de berichten controleert en eventueel corrigeert voor dat deze geplaatst worden?

Pascal, ik vraag me wel eens hetzelfde af. Er wordt ook niet vermeld over welke periodes we nu praten. Hebben we het over deze week en vorige week, of deze week en een jaar geleden? Of deze maand en vorige maand?

Erik-Jan, dat doe ik bij meerdere berichten, maar het is vermoeiend om overal over te beginnen. Kwaliteit van de berichtgeving hier laat soms te wensen over.

Beste Pascal en Erik-Jan,
De eerste alinea (de intro) is altijd een samenvatting van de rest van het bericht. Verder werken we aan een nieuwe vorm voor de Banometer, waarbij ook het aantal online vacatures wordt meegeteld.

Helemaal eens met Pascal en Erik-Jan.

@Heleen van Roon
Als jullie het dan toch gaan aanpakken, geef dan ook een grafiek over een langere periode en vergelijk de gegevens met dezelfde periode in voorgaande jaren.
Opmerkingen als: "een stijging van 12 naar 19" hebben geen enkele betekenis als je niet weet hoe groot de normale schommelingen zijn.

Beste Heleen van Roon,

Dank voor je reactie.

Ik begrijp dat je als auteur een bericht anders leest dan de doelgroep (de lezer). In een dermate kort artikel als deze, is het verwarrend om met een dergelijk lange samenvatting te werken. Buiten dat geeft de samenvatting niet weer wat er in het artikel wordt geschreven.

In de samenvatting spreek je o.a. over "de ict-salesmedewerker en de applicatieanalist"
Verder in het artikel zeg je "Andere functies waarvoor de teller ook omhoog ging, zijn die van de ict-salesmedewerker, databasebeheerder en hoofd automatisering."

Wat is het verschil tussen de "ict-salesmedewerker" en de "ict-salesmedewerker". Dat is toch geen andere functie?

Misschien kunt u, in plaats van een standaard antwoord te geven over het doel van de eerste alinea, iets doen met de feedback die gegeven wordt in de reactie en het artikel (laten) herzien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-07T10:15:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.