Educational Services bekort Microsoft-training

Ict-opleider Educational Services, onderdeel van Getronics Consulting, biedt vanaf mei 2009 een pakket verkorte Microsoft-trainingen aan. De cursussen bereiden voor op verschillende certificeringen. De opleidingen hebben een korte trainingsduur. Door deze aanpak, waarbij de doorlooptijd van een training bijvoorbeeld drie weken is met slechts drie klassikale trainingsdagen, kunnen ict-professionals het geleerde direct in de praktijk toepassen.

“Deelnemers zijn enthousiast over de spreiding van de studiebelasting en de grote afwisseling in trainingsvormen”, zegt Hanno Brandsema, adjunct directeur van Educational Services. Het trainingsprogramma van Educational Services biedt de IT-professional een keur aan leervormen, waaronder: klassikale trainingsinterventies, e-learning, e-coaching en proefexamens. Door deze opzet zijn de deelnemers minder afwezig van de werkplek en dat bespaart een bedrijf kosten.

Het aanbod van de verkorte Microsoft-trainingen omvat op dit moment:

  • Microsoft Server 2003 (examens 70-290 en 70-291)
  • Upgrade van Server 2003 naar Server 2008 (examens 70-248 en 70-249)
  • Windows Vista (examen 70-620)
  • Microsoft Exchange 2007 (examen 70-236)
  • Microsoft SharePoint 2007 (examens 70-630/70-631)
  • System Center Configuration Manager SCCM (examen 70-401)
  • System Center Operations Manager SCOM (examen 70-400)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk idee maar zeker niet nieuw. New Horizons heeft met dit concept in 2006 de Microsoft worldwide partner award gewonnen als meest innovatieve leermethodiek. Echter is dit slechts voor een beperkt deel van de cursisten een geschikte methodiek en zijn meer up-to-date leeroplossingen efficienter en effectiever omdat die daadwerkelijk de cursist in het middelpunt zetten en niet de training of het budget.

Ja, en zo zijn er inderdaad vele wegen die naar Rome leiden. De kunst is natuurlijk om de juiste balans te vinden. Als je nl. aan 100 man vraagt wat zijn/haar manier van leren is dan krijg je 100 verschillende oplossingen. Niet werkbaar en beheersbaar in een organisatie. Over het budget nog maar te zwijgen. Deze aanpak past op zich in het beeld van de veranderende wereld en omstandigheden van zowel de cursist als de organisatie als het gaat om ontwikkeling van medewerkers(mobiliteit en flexibiliteit).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-17T08:38:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.