Aantal werkloze ICT'ers gestegen tot ruim 7000

Het aantal werkloze ict'ers is in maart 2009 opgelopen naar meer dan zevenduizend. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Binnen alle automatiseringsfuncties stijgt het aantal werklozen. Vooral ict'ers met de functie programmeur staan ingeschreven bij de uitkeringsinstantie. Sinds december 2007 is het aantal werkloze ict'ers niet meer boven de zevenduizend uitgekomen. Het aantal werkloze automatiseerders stijgt sinds september 2008.

Het aantal werkloze ict'ers is in maart 2009 gestegen naar 7314. Dat is een stijging van twaalf procent vergeleken met een jaar eerder. In februari waren er nog 6949 werkloze automatiseerders. Het aantal ict'ers zonder baan stijgt weer sinds september 2008. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

De stijging vindt plaats over alle functies, maar het zijn vooral programmeurs die op de bank zitten. Dat zijn bijvoorbeeld 2871 programmeurs met een mbo-achtergrond. Voor de informatie-analisten, systeemanalisten, systeemontwerpers, systeemprogrammeurs en programmeurs geldt dat er 2328 werklozen zijn.

In februari 2009 was het aantal werkloze ict'ers voor het eerst weer hoger dan een jaar eerder. Sinds december 2007 is het aantal automatiseerders zonder baan niet meer hoger geweest dan zevenduizend.

Aantal werkloze ICT'ers per maand

Aantal werkloze ict'ers

mrt-08

6523

apr-08

6353

mei-08

6186

jun-08

6110

jul-08

6134

aug-08

5996

sep-08

5923

okt-08

5965

nov-08

5973

dec-08

6109

jan-09

6675

feb-09

6949

mrt-09

7314

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Beetje schreeuwerige kop. Als je het in perspectief kijkt zijn er ten opzichte van vorig jaar maart (toen er nog geen crisis was) plm 1200 werklozen bij gekomen. Is natuurlijk ook behoorlijk, maar klinkt anders.

Heeft u ook een verdere onderverdeling naar:
- Leeftijd
- Ervaringsjaren
- Regio
- Bedrijfstak
- Ontslagen in proeftijd (y/n)
- Hoe lang al werkeloos?

Dit geeft een iets nauwkeurig beeld van de markt.

En daarnaast nog het werkelijk aantal ict vacatures...

Beste Ronald,

Deze vragen kan je toch zelf wel invullen :

- Leeftijd : Veeal bov en de 36 jaar (wetenschappelijk bewezen)
- Ervarings jaren : 10 tallen vooral pioniers van het 1 uur.
- Regio : In heel Nederland, randstad wat meer.
- Bedrijfstak: Grote Detacherders... wie kent ze niet..
- Ontslagen in proeftijd (y/n) Veel vooral net na outsourcing : Lees stukje maar weer over Centric 60 man eruit na overname Ordina
- Hoe lang al werkeloos?: Veels te lang....

Dit geeft een iets nauwkeurig beeld van de markt.

En daarnaast nog het werkelijk aantal ict vacatures...

Volgens de gepubliceerde barometer 96...? Als ik de zoekmachines moet/mag geloven honderdenm...?

Ik ben meer thuis in ICT dan UWV, dus dit zal vast wel een ondoordachte opmerking zijn, maar ik kon me niet werkeloos melden, omdat ik ZZP'er ben. Ik kan me voorstellen dat er meer zijn zoals ik: tijdelijk zonder werk en dus niet geregistreerd staan als werkeloos. De andere kant op geldt het ook: Vriendinnen die "wel zouden willen werken, als het maar tussen 9 en 15 uur is, niet de woensdagmiddag en de schoolvakanties" staan al jaren ingescheven als werkzoekende en dus 'werkeloos'
De boekhouding zal wel een aardige trend geven, maar de realiteit is volgens mij anders...

Dat is nu net een truuck die veel wordt gebruikt om mensen uit de ww te krijgen en te houden. We blijven maar heel hard roepen, wordt je eigen baas , dan heb je zelfstandigheid eigen regie, flexabiliteit in tijd en inkomen......

De keerzijde wordt slechts mondjesmaat verteld..... als je zzp'er wordt dan vergooi je al je rechten, behalve je betalingsverplichtingen aan de BV Nederland..... BTW afdrachten, zelfs voorschiten als je rekeningen nog niet betaald zijn, belastingen op basis van je begrotingen en vooruit te betalen.... errug vriendelijk zijn de regelingen niet en o wee als je te laat bent met betalen ze weten je te vinden met grof geweld en deurswaarders daarbij.... Maar dan je kan als zzp in de ict niet wetijveren met grotere partijen want je bent geen preferd subplier..... en die nemen jouw ook weer niet aan want ze hebben zelf te veel bankzitters.....

Maar er schijnt toch een niewe regeling te zijn dat ook zzp'ers ondersteuning krijgen even informeren bij SoZaWe....

@Moiahh50:
De keerzijde is...
dat de overheid eigenlijk helemaal geen zpp'ers, zelfstandigen, onafhankelijken wil.
Gewoon - one size fits all - iedereen loonslaaf, van de wieg tot aan het graf, binnen de grenzen van een steeds kaler wordende ver-zorgings-staat. Das veel makkelijker te regeren dan zelfstandige, zelfdenkende, zelfbewuste en onafhankelijke individuen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-17T14:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.