ICT-multinationals minder goede werkgevers

Werkplek

In de jaarlijkse Great Place to Work-meting komen multinationals en grote bedrijven op ict-gebied er minder goed vanaf dan vorig jaar. In plaats van tien noteringen hebben de ict-bedrijven er dit jaar zeven weten te bemachtigen. Microsoft steeg een plek en voert de lijst aan, maar gemiddeld genomen zijn de bedrijven gedaald in de lijst. Ict-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf scoren daarentegen wel beter dan vorig jaar. Zes van de tien beste werkgevers komen uit de ict-sector.

Ict-multinationals en grote bedrijven scoren dit jaar minder goed in de top beste werkgevers van Nederland. Stonden er vorig jaar in de top 25 van multinationals en grote bedrijven (meer dan 250 werknemers) nog tien ict-bedrijven, dit jaar is dat teruggezakt naar zeven. Gemiddeld genomen zijn de bedrijven ook nog eens een paar plekken gedaald. De ict-bedrijven doen het dan wel minder goed dan vorig jaar, maar het is nog altijd een stijging ten opzichte van twee jaar geleden.

Dat blijkt uit de jaarlijkse meting Great Place to Work. Het gelijknamige instituut doet ieder jaar onderzoek naar goed werkgeverschap. Voor het onderzoek wordt bekeken hoe de werknemers van de bedrijven het bedrijf zien op het gebied van respect, trots, eerlijkheid en kameraadschap.

Microsoft Nederland scoort het beste in de lijst van ict-multinationals en grote bedrijven. De softwaregigant neemt daarbij het stokje over van Google, die dezelfde prijs vorig jaar wist te pakken. Microsoft scoort dit jaar 92 punten in plaats van de 89 punten die het vorig jaar nog toegekend kreeg.

Kleine bedrijven scoren beter

Hoewel de multinationals en grote bedrijven het aanzienlijk minder goed doen dan vorig jaar, zijn de ict-bedrijven in het midden- en kleinbedrijf met minder dan 250 werknemers populairder dan vorig jaar. In de top tien van 2009, staan zes ict-bedrijven. Vorig jaar waren er dat nog vijf. HotITem neemt hier de hoogste positie voor zijn rekening en komt binnen op de tweede plek. Die plek was vorig jaar nog van de huidige nummer drie: E-office.

De Great Place to Work-prijs wordt ieder jaar uitgereikt in meer dan veertig landen wereldwijd.

Ict-bedrijven in top 25 multinationals en grote bedrijven

1. Microsoft
2. Google
6. Cisco Systems
11. NetApp
13. Pecoma
17. Valid ICT
20. SAS Institute

Ict-bedrijven in top tien midden- en kleinbedrijf

2. HotITem
3. e-office
4. Q-Consult
5. IPROFS
7. HintTech
9. Collis

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij de overname door grote ict-bedrijf sturen ze iemand die je totaal niet kent. Deze is ingehuurd. Hij is meelevend en aardig. Tot de deal helemaal rond is en als ze moeten snoeien huren ze even iemand anders in die vervolgens net als meeuw land, poept en dan wegvliegt. Kortom flink snoeit, maar pas jaren later zien ze de gevolgen maar hij heeft zijn bonus al binnen.
kortom te grote bedrijven wil je echt niet voor werken, doe mij maar kleinere bedrijven waar ze nog zien wie goed is en wie loopt te prutsen. Bij die grote bedrijven lopen echt gasten rond die er niet horen...

Wie wil er nou niet voor zo'n gigant werken. 40 uur per week in je cubical. Met isolerende wandjes zodat je collega's niet teveel afleiden. Geen naam meer maar een ID nummer, geen mensen meer nodig maar FTE's.

Als een kip in de legbatterij. En kippen klagen ook nooit.

Prachtig.

Klinkt als Atos Tja...

Thuis wil je ook niet dat buren zich bemoeien met wat je doet en bij een groot bedrijf heb je ook die rust... Gewoon lekker prutsen als je daar zin in hebt ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-17T20:38:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.