OU-studie Informatica wordt steeds gewilder

De studie Informatica aan de Open Universiteit wordt steeds populairder. Ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar zijn in 2009 ruim tweehonderd extra modules verkocht. De kortgeleden aangestelde hoogleraar Softwaretechnologie Marko van Eekelen wijt de toename van inschrijvingen aan de kredietcrisis. Hij heeft het idee dat veel mensen zich extra bijscholen om goed voorbereid te zijn op eventuele ontslagrondes of sollicitaties.

Het aantal inschrijvingen voor de studie Informatica aan de Open Universiteit (OU) neemt toe.  "Wij hebben ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008 het afgelopen kwartaal 205 modules meer verkocht", vertelt woordvoerster van de OU Mireille Wathes. In totaal waren dit er 708.

"Ik denk dat de verklaring hiervoor ligt in de gevolgen van de kredietcrisis", zegt professor Marko van Eekelen,  hoogleraar Softwaretechnologie aan de Informaticafaculteit van de Open Universiteit (OU). "Enerzijds kunnen mensen meer tijd aan scholing besteden doordat er minder werk is. Anderzijds willen mensen beter beslagen ten ijs komen wanneer er onverhoopt ontslagen vallen of zij zelf naar een andere baan uitkijken. Beter opgeleiden hebben veelal een streepje voor wat werkgelegenheid betreft. Bovendien is onze opleiding volgens de keuzegids hoger onderwijs de beste Universitaire Informatica-opleiding."

Ervaring

Marko van Eekelen is sinds kort hoogleraar Softwaretechnologie aan de OU. Volgens hem hebben de ict-studenten aan de OU vaak al behoorlijk wat ervaring in de ict. "Hierdoor is het voor hen makkelijker om de praktijkvoordelen in te zien van bepaalde academische methoden en technieken."

Verder valt Van Eekelen op dat bij de OU vaker dan bij andere cursussen worden gegeven voor een groep mensen van één bedrijf. "Bij die cursussen wordt het OU-materiaal gebruikt maar  is extra tijd voor begeleiding ingeruimd. Het kan ook om een samenhangende reeks cursussen gaan. Goede voorbeelden  daarvan zijn  de cursusreeksen certified java developer en certified software architect."

Van Eekelen besteedt sinds zijn benoeming 30 procent van zijn tijd aan de OU. Daarnaast is hij voor 70 procent verbonden aan het Institute  for Computer and Information Sciences (ICIS) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zowel bij de OU als bij de Radboud Universiteit is hij betrokken bij onderzoek en onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-20T14:30:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.