IT-Staffing neemt SCP over

Mainframe 4 bij 3

Detacheringsbureau IT-Staffing in Nieuwegein ziet brood in de mainframemarkt. Het heeft officieel op 10 april System Consultancy Partners (SCP) overgenomen. De ruim 120 IT-specialisten van SCP zijn vooral actief in mainframe-omgevingen. De medewerkers van SCP blijven vooralsnog opereren vanuit de thuisbasis in Amstelveen en een deel vanuit het kantoor in Zürich waar destijds een kantoor is gevestigd om klanten - voornamelijk banken - ook daar te bedienen.

IT-Staffing, met een jaaromzet van 375 miljoen euro en meer dan 3500 freelance ICT-specialisten, neemt het veel kleinere SCP over. Dit bedrijf heeft een jaaromzet van 15 miljoen euro en telt ruim 120 medewerkers. Volgens IT-Staffing-woordvoerder Dick van der Peijl gaat SCP als een zelfstandige dochter van IT-Staffing verder door het leven, naast de al bestaande zeven werkmaatschappijen.

Michel Riegen (ceo van SCP) en Gert Jan Smit (cfo) melden dat zij als ondernemer toe waren aan een nieuwe uitdaging en daarom SCP hebben verkocht. Zij blijven overigens tot eind 2009 hun werk voor SCP voortzetten. In die periode zullen zij de nieuw benoemde general manager van de werkmaatschappij Menno van der Meulen inwerken.

Ná de crisis

SCP heeft zijn wortels in het IBM-mainframe platform; nog steeds heeft het bedrijf specialisten (systeemprogrammeurs, databasemanagers, netwerkspecialisten, e.d.) op het vlak van de z-Series. De onderneming bedient de top 25 bedrijven in Nederland. "We kopen niet alleen het specialisme en het klantenbestand van SCP, maar door deze aankoop versterken we ook onze marktpositie, zeker voor ná de crisis", meldt Wessel van Alphen, directeur van IT-Staffing.

De klanten van SCP zijn al ingelicht over de acquisitie. Van der Peijl zegt min of meer schertsend dat er geen ‘klantenvlucht' is ontstaan. "Er verandert voor hen ook niet zoveel. Dat geldt trouwens ook voor het personeel. Dat blijft gewoon zijn werk doen zoals altijd. Voor de klanten is er het voordeel dat SCP in een groter bedrijf is opgenomen; dat geeft meer zekerheid. Over het algemeen hebben zij dan ook positief gereageerd."

IT-Staffing is 20 jaar geleden opgericht door Van Alphen, destijds freelance programmeur. SCP is in 1998 opgericht. Voor SCP biedt de overname de gelegenheid om de reeds ingeslagen weg naar specialisaties op het niet-mainframe platform voort te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-21T11:27:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.