PDI 1 en Ambi-basis moeten wijken voor I-Tracks

Het exameninstituut voor ict'ers Exin stopt de examinering voor het Ambi-basisdiploma en het PDI 1-diploma. Op 1 juli 2005 worden de examens van deze bekende it-opleidingen definitief vervangen voor I-Tracks.

Binnen I-Tracks zorgen de Academy Tracks nu al voor de vervanging van de Ambi-basismodulen. Met de recente komst van de Career Tracks, zijn er nu ook nieuwe modulen in de plaats gekomen voor PDI 1.
 
Het basisdiploma Ambi heeft dit voorjaar een gelijkwaardige vervanger gekregen in de vorm van het Academy Foundation traject. Het I-Tracks Academy Foundation Certificate is gelijk gesteld aan het basisdiploma en vormt de basis van de Academy Tracks. Bezitters van het I-Tracks Academy Foundation Certificate kunnen een profiel kiezen waarin ze zich willen specialiseren: IT Service Management of Software Design and Development. De nieuwe Academy modulen zijn korter van opzet dan de huidige Ambi-basismodulen en zijn gebaseerd op herkenbare competenties. De Academy Foundation modulen kunnen gebruikt worden binnen meerdere tracks.
 
Eerder behaalde modulen, certificaten of diploma's zoals Itil- en Prince II hebben dankzij een instroomregeling waarde binnen de Academy Tracks. De instroomregeling maakt het bovendien mogelijk om al behaalde Ambi-basismodulen (HG-modulen) aan te vullen met I-Tracks Foundation modulen, waardoor men al snel in aanmerking komt voor het I-Tracks Academy Foundation Certificate. De Academy Tracks omvatten minimaal 80 procent van de benodigde studiepunten
voor het internationaal erkende hbo-bachelorcertificaat.

Anders dan bij PDI 1 waar eerst een brede basis geboden werd, kiest de cursist bij de Career Tracks meteen voor een vakgerichte opleiding. Met de komst van de eerste drie Career Tracks heeft het PDI 1-diploma meerdere opvolgers gekregen. In de drie Career Tracks genaamd: Certified Help Desk Professional, Certified System Engineer en Certified Network Administrator biedt I-Tracks een functiegerichte opleiding bestaande uit korte, competentiegerichte modulen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou, ik heb het curriculum bestudeerd, maar het lijkt erop dat Exin(tm) nu ook een handelsmerk is van Microsoft. Gedaan met de onafhankelijke kennisvergaring, MS Monopoly 2.0 is wat gij zult leren. Wat een gemiste kans.

Nou dan heb je het curriculum niet goed genoeg bestudeerd, het is bij I-Tracks in tegenstelling tot bij PDI en AMBI juist mogelijk om in te stromen met certificaten die elders zijn behaald, letterlijk staat er: "Binnen de Career Tracks kan de cursist dankzij een instroomregeling niet alleen gebruik maken van al eerder behaalde PDI-modulen, maar ook van bekende certificaten zoals Comp TIA, Ecdl en Microsoft"


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-03T13:32:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.