Applicatieontwikkelaars doen effectieve cursus

Ict-bedrijven sturen hun programmeurs, systeemontwerpers en (web)applicatieontwerpers naar opleidingen die snel effect sorteren, merkt ict-opleider Compu’Train. De cursus Visual Basic (VB)-inleiding is het populairst onder werknemers in het vakgebied application development en staat op nummer één in de top vijf van meest geboekte cursussen bij het opleidingsinstituut. Volgens Compu’Train komt dit door de aanhoudende vraag naar ontwikkelaars op de arbeidsmarkt.

Ict-opleider Compu'Train ziet de vraag naar opleidingen die de efficiency binnen een bedrijf verbeteren toenemen. De populariteit van cursussen die snel effect hebben op de bedrijfsvoering valt volgens het opleidingsinstituut te wijten aan de recessie.

Efficiencyverbetering

'Wij zien op dit moment dat veel bedrijven of hun medewerkers kiezen voor opleidingen die snel een efficiencyverbetering met zich mee brengen', vertelt Patrick Kersten, hoofd opleiding en ontwikkeling bij Compu'Train. 'Op het gebied van applicatieontwikkeling is deze tendens misschien wel het meest kenmerkend. Optimalisatie van de webomgeving is in deze tijd onontbeerlijk. Bedrijven willen ieder kanaal naar de klant optimaal inrichten en benutten. Met name cursussen op het gebied van webontwikkeling zijn ongekend populair.'

Dit blijkt onder ander uit de top vijf van populairste opleidingen voor de werknemers in het vakgebied application development, waar verschillende ontwikkelaarsopleidingen in staan. Hetzelfde geldt volgens Kersten voor de nummer één in het rijtje, VBA inleiding. 'Vaak adviseren wij VBA inleiding als eerste stap aan mensen die zich willen (om)scholen tot ontwikkelaar, een functie waar veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. Bovendien is de populariteit te verklaren door de toenemende interesse van de officegebruiker die nog productiever en efficiënter willen leren werken. VBA inleiding is dan de opstap naar Excel en Word VBA.'

Top 5: populairste opleidingen voor applicatieontwikkelaars

1.       VBA /Visual Basic Inleiding
2.       Core Web Application Technologies with Microsoft Visual Studio (M2543)
3.       PHP
4.       Java SE Programmer
5.       XML

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sorry hoor, maar dit is wel het slechtst verpakte infomercial ooit... Hoe kan je jezelf een ontwikkelaar noemen als je zonder blikken of blozen een _inleiding_ Visual Basic gaat volgen. XML is geen programmeertaal en hoort hier helemaal niet in thuis. Ze trappen overigens aan het eind de zeepbel in van 'ontwikkelaars' door te stellen dat deze cursussen zeer populair zijn onder office gebruikers. Overigens is dit (programmerende office gebruikers) heel vaak de nekslag voor gecontroleerde en goed geteste applicaties en het begin van vele moeilijk op te sporen en te repareren fouten in de backoffice-applicaties en databases.

Fijn dat Compu'Train reclame mag maken, zullen we afspreken dat het volgende artikel een serieuze journalistieke grondslag heeft?

Een echt objectief stuk komt tot stand uit de vergelijking van gegevens die door een flink aantal aanbieders zijn geleverd. Kost misschien meer moeite maar geeft een betrouwbaarder beeld. Kortom: huiswerk nog eens overdoen, Kim.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-22T18:43:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.