ICT-bedrijven zijn strategisch sterk

Onder de vijftig winnaars van het Best Managed Companies-programma, van adviesorganisatie Deloitte, zijn zes ict-bedrijven. Naast Peak It, mogen Dataman, Eurofiber, Planon, Technolution en Schuberg Philis de titel 'Netherlands 50 Best Managed Companies 2009' voeren. Met het Best Managed Companies-programma richt Deloitte zich op bedrijven met meer dan 50 werknemers en een omzet van meer dan 10 miljoen euro. De bedrijven komen uit alle industriële sectoren en zijn niet-beursgenoteerd.

Peak IT, Eurofiber, Planon, Dataman, Technolution en Schuberg Philis mogen een jaar lang de titel  'Netherlands 50 Best Managed Companies 2009' voeren. De zes ict-bedrijven delen deze titel met 44 andere bedrijven uit verschillende sectoren. 

Snellere groei

Volgens Maarten Cobelens, IT directeur bij Peak It  zijn het de mensen die het succes van zijn bedrijf verklaren. ‘Zowel onze ict-specialisten als account managers zijn zeer gedreven. Daarnaast worden wij als management ondersteund door een sterk informatievoorzieningsysteem. Hierdoor kunnen wij altijd direct reageren op wat er in de markt gebeurd', vertelt hij. Volgens Cobelens zijn systemen tegenwoordig erg belangrijk om goed te kunnen managen. ‘Ik kan me voorstellen dat ict-organisaties hier altijd een stapje verder in zijn omdat ze erin zitten', verklaart hij het succes van ict-bedrijven in de competitie.

Bart Oskam, één van de directeuren van Eurofiber denkt dat ict-bedrijven het in zich hebben om een snellere groei te realiseren dan traditionele organisaties. ‘Dat ligt aan de producten die ict-bedrijven leveren. In ons geval hebben wij heel veel energie gestoken in de aanleg van ons netwerk en de dekkingsgraad. Maar daarna is het relatief eenvoudig om dit te reproduceren. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de ontwikkeling van softwareproducten.'

Betrokkenheid

Ook Oskam van Eurofiber is vooral trots op de mensen achter zijn bedrijf. ‘Wij vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Dat vertaalt zich terug in een enorme betrokkenheid en gedrevenheid onder onze werknemers', zegt hij.

Pim Berger, managing director bij Schuberg Philis denkt echter niet dat ict-bedrijven wezenlijk verschillen van traditionele organisaties. ‘Ik denk eerder dat de ICT-sector als relatief jonge industrie juist nog veel kan leren op deze gebieden van industrieën die al langer bestaan', zegt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

SBP, gefeliciteerd. World domination!

Dataman gefeliciteerd!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-22T17:30:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.