ICT'er ook ambitieus tijdens recessie

De meeste ict'ers laten hun ambities niet beperken door de economische recessie. Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van Computable onder 119 vrouwen en 1328 mannen. Ruim de helft (54 procent) van de ondervraagde automatiseerders geeft aan dat de economische recessie geen invloed heeft op het ambitieniveau.

Voor 39 procent van de geënquêteerden heeft de recessie ‘weinig invloed' op het streven naar meer geld, macht of persoonlijke ontwikkeling.

De werknemers die zeggen dat het economisch tij wél invloed heeft op zijn of haar ambities, behoren meestal tot de jongere ict'ers. Ondervraagden tot en met 39 jaar zeggen vaker dan oudere werknemers dat de recessie invloed heeft op het ambitieniveau.

Ondervraagden geven bovendien aan dat de recessie juist een extra stimulans is bij het behalen van ambities. Ook zien veel ict'ers hun ambitie los van de economische situatie. Wel verwachten de meeste automatiseerders dat ze meer tijd nodig hebben om hun doelen te behalen.

Over het onderzoek

Aan Computables onderzoek hebben 1447 ict'ers deelgenomen. De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 41 jaar. Ruim de helft van de geënquêteerden heeft een hbo-opleiding afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Die laatste zin is allesomvattend.

Ambities moet je tijdens een recessie ook behouden. Alleen ambities kunnen wel eens losgelaten worden of verminderen op het moment dat het (door de recessie) allemaal tegenzit en niet lukt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-05T12:05:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.