Banometer: aantal ICT-vacatures gehalveerd

vacature

Het aantal ict-vacatures in de landelijke bladen is in een week tijd bijna gehalveerd. Ict-bedrijven plaatsen in de achttiende week van dit jaar 49 advertenties. Zeven dagen eerder waren het er nog 95. Dat blijkt uit de Banometer.

Daarmee staat de teller nu op het laagste peil sinds weken. Voor de meeste ict-functies is sprake van een daling, aldus cijfers van Nielsen Media Research. Zo ging het aantal advertenties voor de automatiseringsadviseur van zeven naar drie.

Ook de ict-salesmedewerker zag het aantal vacatures teruglopen. Deze moet het nu met vijf personeelsadvertenties doen, terwijl het er een week eerder nog twaalf waren.

De enige functies waarnaar in de landelijke bladen juist méér gevraagd wordt, zijn die van directeur automatisering en service engineer. Die aantallen gingen de afgelopen week respectievelijk van twee naar zes en van twee naar drie.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe moet je zo'n bericht nu lezen? Oei de helft minder banen (zoals de kop suggereert), of misschien wel: Een toenemend besef dat advertenties in kranten voor technisch ICT-ers al heel lang amper iets doen, dus waarom op deze manier dan nog geld verkwisten?

Kijk ook vooral naar het gerelateerde artikel van 20/4.

De hoogopgeleide technische ICT-er met relevante werkervaring kan morgen aan de slag. Het wordt tijd dat de kredietcrisis en het sentiment rondom banen en werk weer eens in een meer reeel schaarste beeld worden gezet.

Een tendentieus artikel. De Banometer is leuk als momentopname, maar om nu maar de concluderen dat binnen een week het aantal ICT-vacatures is verminderd, dat is wel erg kort door de bocht! Ten eerste is de ordegrootte veel te klein (enkele tientallen banen), en ten tweede is de tijdspanne veel te klein (de banenmarkt muteert slechts matig binnen maanden, dus binnen een week kun je niks zinnigs meten).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-12T09:31:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.