Wie werkt waar?

Tien mensen gaan aan de slag in een nieuwe baan. Uit de stroom van nieuwe benoemingen in de ict-sector zet Computable de belangrijkste overstappen op een rij.

Henk-Jan van Donkelaar naar Manhattan Associates

Henk-Jan van Donkelaar wordt sales manager Centraal-Europa bij Manhattan Associates, leverancier van bevoorradingssoftware. Hij leidt de verkoop van Manhattan’s producten in de Benelux, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Van Donkelaar werkte eerder bij IFS Benelux, Epicentric en PinkRoccade.  Manhattan Associates levert al zeventien jaar bevoorradingssoftware aan meer dan twaalfhonderd klanten.  Het pakket Manhattan Scope helpt organisaties bij het optimaliseren van de bevoorrading.

Ruud van Bavel naar Synotion

Ruud van Bavel sluit zich aan bij het onafhankelijke sourcingsbureau Synotion Associate Netwerk. Hij heeft een lange carrière bij ING achter de rug, bij het onderdeel Operations & IT. Hij hield zich bij het creditcardbedrijf van ING bezig met ict-governance, operations & IT, sourcing, contract- en relatiemanagement.  Ook was hij verantwoordelijk voor de desktopinfrastructuur van ING Nederland, wat één standaard desktopomgeving binnen Europa opleverde.

Maroesja Blaak naar Harvey Nash

Maroesja Blaak (33) wordt accountmanager voor KPN bij detacheerder Harvey Nash.  Eerder werkte zij als werving- en selectieconsultant bij Fairlane, waarbij zij kandidaten binnen de consultancy branche bemiddelde. Ook werkte zij bij DPA Flex, waar zij verantwoordelijk was de accounts banking & finance. Daarvoor was zij senior consulent en vestigingsmanager bij Content. Harvey Nash Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde Harvey Nash Group.

Philippe Raets naar Het Expertise Centrum

Plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken Philippe Raets (1959) stapt in augustus over naar Het Expertise Centrum (HEC). Na zijn studies Onderwijskunde en Pedagogiek werd hij in 1988 projectmanager bij het Centrum Innovatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Hij was projectmanager van enkele innovatieprojecten, zoals het ISI-project, waarin vijftienduizend jongeren en werklozen een eenjarige automatiseringsopleiding kregen.

Coert Baart naar XebiaLabs

Coen Baart wordt managing director van Xebia-dochter XebiaLabs. Dat bedrijf werd de afgelopen maanden opgezet voor de verkoop van de door Xebia ontwikkelde Deployment Lifecycle Management-applicatie Deployit. Baart heeft de opdracht XebiaLabs wereldwijd op de kaart te zetten met producten voor het kosteneffectief deployen van applicaties. Hij werkte twaalf jaar bij business intelligence-leverancier Business Objects, de laatste drie jaar als sales director Benelux.

Ron Eekman naar EspritXB

Ron Eekman wordt manager operations bij EspritXB. Hij werkte eerder in diverse directiefuncties bij EasyNet. Hij heeft ruim tien jaar managementervaring in de telecomwereld. Hij wordt verantwoordelijk voor Technical Operations en het Customer Care Center.  Esprit XB is een onafhankelijke ict- en telecomdienstverlener in de zakelijke markt. Het bedrijf maakt gebruik van alle vooraanstaande netwerkproviders voor zijn vaste- en mobiele telefonieoplossingen.

Wijnand Machielse naar Security Research & Consulting

Wijnand Machielse (45) wordt directeur Europese markten bij SRC Security Research & Consulting, gespecialiseerd in beveiliging van het betalingsverkeer in Europa. Hij ondersteunt Europese klanten en wordt verantwoordelijk voor de  uitbouw van certificatie- en audit-diensten van MasterCard en Visa. Machielse komt van Equens, waar hij directieadviseur was. Eerder was hij betrokken bij de inrichting van het  elektronisch betalingsverkeer in Nederland.

Chantal Boogers naar SURFdiensten

Chantal Boogers wordt marketing communications specialist bij SURFdiensten. Zij komt van de Vrije Universiteit Amsterdam waar ze vier jaar werkte, onder andere als communicatiemedewerker bij de dienst Informatietechnologie. Daarvoor werkte ze bij Equens, voorheen Interpay Nederland. SURFdiensten sluit namens instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ict-diensten en hardware.

Pamela Boumeester commissaris bij Ordina

De aandeelhouders van Ordina hebben ingestemd met de benoeming van Pamela Boumeester als lid van de raad van commissarissen voor een periode van vier jaar. Zij is algemeen directeur van NS Poort, de samenvoeging van NS Vastgoed en NS Stations. Eerder was zij de eerste vrouwelijke directeur van NS Reizigers. Ook is zij commissaris bij verzekeraar DeltaLloyd en uitgeverij PCM. Boumeester heeft uitgebreide managementervaring en ervaring met de ict-markt.

Erik Wiechers naar Alcatel-Lucent

Erik Wiechers (44) wordt directeur Enterprise & Business Partners Nederland bij Alcatel-Lucent.Hij is verantwoordelijk voor de klanttevredenheid en voor de uitvoering van de Enterprise-strategie in Nederland. Hij komt van TrustAlert, waar hij CEO was. Eerder werkte hij bij BT Global Services, waar hij als algemeen directeur verantwoordelijk was voor de groothandelsdivisie. Daarvoor werkte hij onder andere bij General Electric (GE) en MCI Worldcom.

Van baan veranderd?

Laat het ons weten via een e-mail aan redactie@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze reeks artikelen zijn eigenlijk een leuk "MT weerbericht voor werknemers" in deze sector. Via deze reeks kan het personeel van een bedrijf meteen zien wat hun nieuwe topfunctionaris zal kunnen gaan doen bij hun eigen bedrijf.

Wel zo handig om in de gaten te houden, in deze woelige tijd van bedrijfsovernames, en afsplitsingen, massale ontslagen en sanering van arbeidsplaatsen.Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij GE

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-13T12:10:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.