ICT-academie start minor over compliance

De Haagse Academie voor ICT & Media heeft een nieuwe minor ontwikkeld. De opleiding gaat in november 2009 van start onder de naam ‘Compliance met behulp van Identity en Access Management'. De minor gaat over de toenemende regelgeving zoals Sarbanes-Oxley en Basel II, waarmee bedrijven en instellingen te maken hebben.

De lesstof behelst onder meer de organisatie die nodig is om aan regelgeving te kunnen voldoen. Volgens de opleider moeten toegangsrechten tot ict-systemen en -processen daarvoor strikt geregeld zijn.

‘Op basis van rollen van medewerkers kan toegangsautorisatie veel effectiever worden gecontroleerd', aldus de opleider. ‘Ook maakt dit de controle achteraf eenvoudiger.' De academie, die een onderdeel van de Haagse Hogeschool is, maakte het lespakket samen met ict-dienstverlener Everett.

De lessen kunnen als keuzevak gevolgd worden door studenten van de opleiding Information Security Management. In deze opleiding wordt studenten geleerd wat technisch, organisatorisch en menselijkerwijs mogelijk is om informatie te beveiligen. Vooral de bedrijfskundige en menselijke aspecten van informatiebeveiliging vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-19T10:01:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.