Oproep levert zeven gehandicapte ICT’ers op

Het initiatief dat werving- en selectiebureau Haselhoff Groep startte om gehandicapte ict'ers aan te trekken, heeft er tot nu toe voor gezorgd dat zeven werknemers met een beperking een baan kregen. Dat heeft de Hans Warmerdam, managing partner van het wervingsbureau laten weten.

Haselhoff Groep liet eind vorig jaar in een persconferentie weten behoefte te hebben aan meer ict'ers met een handicap. Het zou een oplossing kunnen zijn voor het tekort aan ict'ers waar de branche last van had. Volgens het wervingsbureau, dat de oproep deed met IBM, Capgemini en Ordina, willen de meeste gehandicapte ict'ers zich niet onderscheiden van werknemers zonder beperking. Bovendien zou het veiliger zijn te kiezen voor een baan bij de overheid.

Diverse functies

Warmerdam geeft aan ‘helemaal niet ontevreden' te zijn over het aantal automatiseerders dat het afgelopen half jaar aan het werk gegaan is. ‘Zeven ict'ers lijkt misschien weinig, maar het is best lastig om mensen te plaatsen in een tijd waarin werkgevers juist van hun personeel af willen', aldus de managing partner. ‘Bovendien moet je niet vergeten dat we voorheen nog geen enkele ict'er met een beperking geplaatst hadden.'

De automatiseerders zijn bij diverse werkgevers en functies geplaatst. Het gaat volgens Warmerdam bijvoorbeeld om een baan als systeembeheerder of om werk dat te maken heeft met business development.

Nergens geregistreerd

Het wervingsbureau gaat zelf niet actief op zoek naar gehandicapte werknemers. Het is vooral de bedoeling dat de automatiseerder zelf aangeeft op zoek te zijn naar een baan. Dat kan haast niet anders, want gehandicapte ict'ers staan nergens geregistreerd', zei Warmerdam daarover toen hij zijn oproep deed.

Hoewel het financiële tij het plaatsen van personeel moeilijker maakt, geeft de managing partner aan nog wel op zoek te zijn naar automatiseerders met een beperking. Het gaat om ict'ers met een hbo- of wo-niveau en werkervaring in de ict. ‘Bovendien is het belangrijk dat ze enthousiast en gemotiveerd zijn', aldus Warmerdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vindt dit een goed initiatief van het wervingsbureau. Veel mensen zeggen vaak dat ze niet gezien willen worden als een minderheid. Maar als jij een selectie en wervingsbureau hebt welke de bemiddeling voor je kan doen lijkt me dat een groot voordeel. Vaak hebben bedrijven waar een gehandicapt persoon binnen komt lopen voor een gesprek al zoiets van hmm... We weten niet of we je wel kunnen gebruiken bla bla bla... Perfect werk zeg ik zo. En als de mensen met een beperking het onzin vinden moeten ze zich gewoon niet aanmelden.

Ga zo door!

Hoe meer mensen zich hard maken voor dit onderwerp hoe beter. Weer 7 mensenlevens positief beinvloed, hulde daarvoor. Probleem met veel talent met een handicap is alleen wel dat ze juist kennis en ervaring missen. Daar zou een volgende stap kunnen zitten. Dat is in ieder geval waar wij ons hard voor maken. www.onbegrensdtalent.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-26T10:10:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.