Werkloosheid in ICT-sector blijft stijgen

De werkloosheid onder ict’ers is in april toegenomen met 6,5 procent. In totaal staan 7790 ict’ers geregistreerd bij het UWV. Dit blijkt uit cijfers van de uitkeringsinstantie. Met name onder ict’ers met hogere administratieve beroepen, waaronder systeemanalisten, programmeurs en netwerkbeheerders, vielen klappen. Binnen deze groep steeg het aantal bij het UWV geregistreerde ict’ers op zoek naar een baan met 8,8 procent ten opzichte van maart.

Het aantal werkzoekenden ten steeg over de hele linie, binnen alle ict-beroepsgroepen nam het aantal werklozen toe. Bovendien ligt de stijging ruim een procent hoger dan vorige maand. In maart nam het aantal werkzoekende ict'ers toe met 5,3 procent ten opzichte van februari.

In maart lag het aantal bij het UWV geregistreerde ict'ers nog op 7314. Sinds oktober 2008 stijgt het aantal werkloze ict'ers constant. Toen stonden 5965 ict'ers bij het UWV geregistreerd. Sinds die tijd hebben ruim 1800 ict'ers zich als werkzoekende bij het UWV gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik ben benieuwd of het UWV en CBS al een trendberekening hebben gemaakt m.b.t. het toekomstig aantal werkenden in de ict-sector. Deze gegevens zijn oud nieuws.

@Ronald: waarom stel je die vraag niet direct aan UWV / CBS, in plaats van deze site te overspoelen met statements van het kaliber 'losse flodder'?

@Herman: pang pang pas op losse flodders, bukken :-P
Ik zou hier best eens wat meer en inhoudelijk betere en vooral diepgaandere artikelen willen lezen over mijn eigen vakgebied.
Artikelen waar je daadwerkelijk iets meer aan hebt, artikelen meer feiten en diepgang vertonen. Artikelen die je meer vertellen dan de conclusie(s) die (bijna) iedere lezer(es) zelf ook wel kan trekken uit andere bronnen zoals rss-feed, websites, e-mail nieuwsbrieven, kranten, radio en tv zenders. Zo duidelijk genoeg?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-27T10:07:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.