Cursus moet manager besluitvaardig maken

Getronics Consulting Educational Services gaat managers leren hoe zij in crisistijd goede beslissingen kunnen nemen. Het is vooral de bedoeling dat zij structuur kunnen aanbrengen in besluitvormingsprocessen. Dat zou cruciaal zijn bij het snel nemen van een verstandig besluit.

De cursus is bedoeld voor managers, consultants of senior professionals die een strategisch besluitvormingsproces willen verbeteren. Leidinggevenden die aan de training willen deelnemen, moeten in elk geval beschikken over de basiskennis van Prince2 en MSP.

De opleiding behandelt de hoofstukken Portfolio, Programme en Project Office en heeft daarom de naam P3O gekregen. 'Het model zorgt voor een integrale aanpak, waardoor het management op basis van overzichtelijke input de juiste keuzes kan maken', zegt trainer Bram de Vuyst. 'Bovendien maakt het model voor de gehele organisatie inzichtelijk hoe het beste kan worden gewerkt en het regelt dat die werkwijze daadwerkelijk wordt ondersteund.'

Kennisoverdracht

Volgens De Vuyst is het tijdens de huidige economische situatie extra belangrijk om goede keuzes te maken. Als voorbeeld noemt hij investeringsvraagstukken, die door managers volgens een vaste structuur beoordeeld zouden moeten worden. De Vuyst: 'Onderlinge afstemming en kennisoverdracht tussen afdelingen en niveaus wordt verbeterd, zonder dat steeds opnieuw het wiel moet worden uitgevonden.'

De lesstof van de tweedaagse cursus sluit aan bij andere methodes voor project- en programmamangement, zoals Itil en MoR. Deelnemers moeten voorafgaand aan de cursus enkele vragen over de lesstof beantwoorden. Tijdens de lessen worden praktijksituaties besproken. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Getronics Consulting Educational Services is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse geaccrediteerde opleider die de cursus geeft. Het opleidingsonderdeel van Getronics Consulting verzorgt ook andere trainingen waaronder Itil, Prince2 en Togaf.

De volgende P3O-trainingen worden in juni en oktober gegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat de cursus niet "C(ursus)-3PO" heet.

Wellicht dat mijn verwachtingen van managers verkeerd zijn, maar zou het (snel) verstandig kunnen nemen van besluiten niet tot de kerncompetenties van een manager moeten behoren???

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-28T14:27:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.