ROC-studenten strijden om bezoek aan Cisco

Op verschillende ROC’s in Nederland zijn vandaag de Nederlandse competitiedagen van de NetRiders-challenge gestart voor studenten van de Cisco networking academies. Deelnemers aan de wedstrijd moeten honderd meerkeuzevragen beantwoorden en een router configureren via een softwaresimulatie. De Nederlandse scholieren strijden tegen elkaar voor een plaats in de internationale finale op 1 juli 2009. Per land gaan drie winnaars door.

ROC-leerlingen die het Cisco networking academy-programma volgen en deelnemen aan de NetRiders-challenge dingen mee naar een studiereis naar San Francisco. Daarvoor moeten zij echter eerst de strijd aangaan met hun Nederlandse medescholieren en vervolgens tegenstanders uit andere Europese en Afrikaanse landen verslaan. Vijftien andere landen organiseren een nationale NetRiders-challenge en 24 landen plaatsen rechtstreeks kandidaten voor de internationale finale.

San Francisco

Uiteindelijk gaan de beste mannelijke kandidaat, de beste vrouwelijke kandidaat en de topscorers uit de regio's Europa, het Midden Oosten, Afrika en Centraal- en Oost-Europa een week naar San Francisco. Daar bezoeken de studenten niet alleen bezienswaardigheden, maar gaan zij ook langs bij Cisco en ontmoeten zij engineers van de ict-leverancier. De week is bedoeld om studenten verschillende carrièremogelijkheden te laten zien.

Het Cisco networking academy-programma leert studenten via webtechnologie netwerken te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Wereldwijd zijn er meer dan 600.000  networking academy-studenten. De opdrachten in de NetRiders-competitie zijn op niveau CCNA 4 (Cisco Certified Network Associate 4).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-03T15:01:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.