Banometer: aantal ICT-vacatures daalt

De banometer laat een daling van het aantal ict-vacatures zien. Het gaat om personeelsadvertenties in de landelijke bladen. Stond de teller in week 21 nog op 81 onvervulde functies, nu zijn het er nog maar 75.

Volgens de gegevens van Nielsen Media Research is voor de meeste ict-functies sprake van een neergaande lijn. Zo ging het aantal banen voor de applicatieprogrammeur/-analist van veertien naar zeven. Naar de pc-gebruikersondersteuner wordt in de bladen helemaal niet meer gevraagd, terwijl personeelsmedewerkers zeven dagen eerder nog zes advertenties plaatsten.

Voor beheerders lijkt het er iets beter uit te zien. Het hoofd applicatiebeheer wordt in week 22 elf keer gezocht, tegenover vier keer in week 21. Ook voor de database- en de systeembeheerder is een stijging te zien. Voor deze ict'ers ging het aantal papieren vacatures van drie naar zeven en van zeven naar acht.

Over de Banometer

De Banometer toont wekelijks het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-08T08:18:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.